Μονακό – Παναθηναϊκός 90-91: Απόδραση με τρομερό buzzer beater του Γκριγκόνις

Μονακό – Παναθηναϊκός 90-91: Απόδραση με τρομερό buzzer beater του Γκριγκόνις

Με ένα απίθανο τρίποντο του Γκριγκόνις, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μονακό με 91-90

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ματς θρίλερ στο Πριγκιπάτο είχε… πράσινο φινάλε με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκριγκόνις, ο οποίος πέτυχε buzzer beater κι έδωσε τη νίκη 91-90 στον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μονακό

Ο Παναθηναϊκός (8-7) άρχισε ιδανικά το ματς, ήταν παραγωγικός και πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο, η Μονακό κατάφερε να «χτυπήσει» στο «ζωγραφιστό» με τα pick n’ roll και τα τελειώματα του Ντόντα Χολ με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει επιμέρους 7-2 έως το τέλος του δεκαλέπτου (19-22).

Αντίθετα, τα πράγματα δεν κύλησαν εξίσου καλά για τον Παναθηναϊκό από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Οταν ο Σλούκας βρέθηκε στον πάγκο, η Μονακό βρήκε λύσεις και πραγματοποιώντας επιμέρους 19-6 προηγήθηκε με 38-32 στο 17′. Ο Μάικ Τζέιμς πήρε μπρος και η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 47-39. Το προβάδισμα έγινε «διψήφιο» στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (55-42) με τη Μονακό απόλυτη κυρίαρχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά του 3ου δεκαλέπτου και στο τέταρτο, με κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. 

Θρίλερ το ματς, με τον Τζέιμς να κερδίζει φάουλ και στα 52” πριν από το τέλος να πετυχαίνει το 88-84. Ο Σλούκας με lay-up στα 47” έγραψε το 88-86 ενώ στην αμέσως κερδισμένη επίθεση ο Λεσόρ με φόλοου στα 20” έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια (88-88).

Στα 2,5” πριν από το τέλος ο Οκόμπο με ένα πολύ δύσκολο τζαμπ σουτ κέρδισε το «γκολ φάουλ» με το οποίο έφερε την Μονακό μπροστά στο σκορ με 90-88, όμως έκανε… γκάφα πετώντας την μπάλα στο ταμπλό. Ο Γκριγκόνις πήρε την μπάλα και με ένα απίθανο τρίποντο έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του. 

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT