Ευρωλίγκα: Μετρούν τις δυνάμεις τους απόψε οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα: Μετρούν τις δυνάμεις τους απόψε οι «αιώνιοι»

Με Αρμάνι στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός – Την ουραγό Βιλερμπάν αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στη Λυών.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσει νόημα στη νίκη επί της Μονακό –ίσως την πιο σημαντική επιτυχία του στην Ευρωλίγκα την τελευταία πενταετία– θα επιδιώξει να δώσει απόψε (21.45) ο Παναθηναϊκός AKTOR (8-7), με αντίπαλο την Αρμάνι (6-9) στο Μιλάνο, στο δεύτερο παιχνίδι του σε αυτήν τη «διαβολοβδομάδα».

Με την εκπληκτική ανατροπή που πέτυχαν με το buzzer beater του Γκριγκόνις, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην πρώτη εξάδα και ξέρουν καλά ότι με νέα νίκη απόψε στο Μιλάνο θα ενισχύσουν σημαντικά τη θέση τους στο φινάλε του α΄ γύρου.

Παρόντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε αποστολή για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε έξαλλα τη μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, χωρίς όμως να αφήσει εκτός κάδρου τη διαιτησία, όπως δείχνει η νέα αιχμηρή ανάρτηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ: «Αγαπητή Ευρωλίγκα, γνωρίζεις ότι αν ο Γκριγκόνις δεν είχε ευστοχήσει, αυτή θα ήταν η πέμπτη φορά που μας κλέβετε φέτος; Γιατί υπήρχε φάουλ πάνω στο σουτ που κανείς από τους τρεις διαιτητές δεν το είδε».

Νίκη-ανάσα ψάχνει απόψε (20.45) και ο Ολυμπιακός (7-8), με αντίπαλο την ουραγό Βιλερμπάν (2-13) στη Γαλλία. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε κακό φεγγάρι και με 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα έπεσαν στην 11η θέση και μόνο με νίκη απόψε θα βρεθούν πιο κοντά την πρώτη εξάδα.

«Εχουμε ένα μεγάλο “πρέπει” πάνω από το κεφάλι μας», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, για να καταδείξει την πίεση που έχουν οι παίκτες του, παρότι η ουραγός της Ευρωλίγκας θα παίξει χωρίς τον καλύτερο παίκτη της, Νάντο ντε Κολό.

Ελληνας ο Μήτρου-Λονγκ

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και δηλώθηκε ως Ελληνας στο πρωτάθλημα, όπου θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Στην Ευρωλίγκα θα έχει δικαίωμα να παίξει από τη νέα χρονιά.

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες της 16ης αγωνιστικής: 19.15 Αναντολού Εφές – Μπασκόνια, 20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα, 21.15 Αλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε, 21.30 Μπάγερν – Μονακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT