Γκραβελίν: Στις φλόγες το γήπεδο «Sportica»

Γκραβελίν: Στις φλόγες το γήπεδο «Sportica»

Αποκαρδιωτικές εικόνες, καθώς η έδρα της γαλλικής Γκραβελίν, το γήπεδο «Sportica» τυλίχτηκε στις φλόγες και πλέον η ομάδα πρέπει να αναζητήσει αλλού το μέλλον της

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές: Δύο πλαϊνές προσόψεις μαυρισμένες από τη φωτιά στέκουν ακόμα, αλλά το κτίριο δεν είναι τίποτα άλλο από σωρός στάχτης.

Το «Sportica», η «καρδιά» της Γκραβελίν, δεν υπάρχει πια.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, η πυρκαγιά προκλήθηκε κατόπιν τεχνικού προβλήματος στην πισίνα που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ.

«Έπρεπε να προπονηθούμε στις 17.00, είχα προγραμματίσει να φτάσω στις 14.00, αλλά είχα ένα μήνυμα από τον γενικό διευθυντή που με ενημέρωνε για τη φωτιά. Πήγα γρήγορα εκεί. Και είδαμε τα πάντα να καταρρέουν», λέει ο Ζαν Κριστόφ Πρατ, ο προπονητής του συλλόγου.

Φυσικά, το ματς της Πέμπτης με την Παρί αναβλήθηκε και η ομάδα αναζητά αλλού γήπεδο.

«Τα πάντα έχουν καταστραφεί, τα αποδυτήρια, οι αίθουσες αποθεραπείας, όλα έχουν καταστραφεί. Δεν έχουμε πλέον φανέλες, παπούτσια, μπάλες. Είπα στους παίκτες να πάνε διακοπές μέχρι τις 3 Ιανουαρίου… Είμαι σοκαρισμένος. Φανταστείτε τη συγκίνηση ιστορικών ηγετών της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων. Το Sportica ήταν τα νιάτα τους, η ζωή τους και η ψυχή της πόλης» καταλήγει ο προπονητής. 

Το «Sportica» εγκαινιάστηκε το 1986 (γήπεδο 3.003 θέσεων)και ήταν ένας ουσιαστικός κρίκος στην περιοχή. Άλλωστε, μέχρι και το απόγευμα των Χριστουγέννων αποτελούσε μια από τις παλιότερες έδρες στη Γαλλία.

Μάλιστα, η επέκταση των εξέδρων και ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου ήταν στα άμεσα πλάνα του συλλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT