Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό τη Βραζιλία απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις

Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό τη Βραζιλία απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις

Συναγερμός για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, με τη FIFA να απειλεί τη «Σελεσάο» με αποκλεισμό απ' όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο στο… κόκκινο. Η FIFA, μέσω επιστολής, απείλησε ότι θα αποκλείσει τόσο την εθνική ομάδα όσο και τους συλλόγους της Βραζιλίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Αιτία; Οι ενέργειες ενός δικαστηρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά την πρόσφατη απομάκρυνση του Εντλάντο Ροντρίγκες από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.  

Η FIFA δεν ανέχεται την παρέμβαση ενός κράτους ή ενός από τους θεσμούς του στις υποθέσεις μιας ομοσπονδίας και φυσικά δεν εγκρίνει την απόφαση αυτή του δικαστηρίου. Μάλιστα, θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα αποφανθεί επί του θέματος στις 8 Ιανουαρίου. Μάλιστα, αν διεξαχθούν νέες εκλογές για την προεδρία της CBF, η FIFA θα μπορούσε να επιβάλει σημαντικές κυρώσεις, φτάνοντας μέχρι και τον αποκλεισμό

Η Βραζιλία μετρά μόλις 7 βαθμούς σε έξι παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, ενώ το καλοκαίρι του 2024 υπάρχει το Κόπα Αμέρικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT