Φατίχ Τερίμ: «Ηρθα για να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή»

Φατίχ Τερίμ: «Ηρθα για να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή»

Στο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκε η πτήση του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Παναθηναϊκού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκε το μεσημέρι η πτήση του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος «πέταξε» με καθυστέρηση μίας ώρας. Ο Τούρκος προπονητής έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και από σήμερα θα πιάσει δουλειά. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025. Στο επιτελείο του θα είναι ο Νετσάτι Ατές, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκονται και οι Σουκρού Χανεντάρ, Μαρτ Τσετίν. 

«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν κράτησε πολύ. Η ενέργεια ήταν πολύ δυνατή μεταξύ μας. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με το πλάνο που μου παρουσίασε δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πάρα πολύ και αποδέχθηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Θέλω να γνωρίσω την ομάδα, να δω τι ελλείψεις έχουμε και να τις βελτιώσουμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του νέου τεχνικού της ομάδας.  

Οπως είπε, στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. «Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καιρό να πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ όπου και αν πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίζω. Οι υπογραφές μου δεν είναι μόνο στο χαρτί, αλλά και από την καρδιά μου. Ηρθα να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Οι αντίπαλοι είναι ποιοτικοί. Τους σέβομαι. Εμάς ως Παναθηναϊκό μας λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοιχτοί. Είχαμε μια τέτοια συζήτηση με τον πρόεδρο πάνω σε αυτό. Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει για έξι μήνες, αλλά καταλήξαμε για 1,5 χρόνο συνεργασίας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός πάλεψε πέρυσι μέχρι τέλους και θέλω να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε παίκτες που έχω δει πως είναι ποιοτικοί και από τον καθέναν θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».

Το τηλεφώνημα του Ερντογάν

Ο Φατίχ Τερίμ στις δηλώσεις του αποκάλυψε και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Ερντογάν, για να με συγχαρεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Εχω υπηρετήσει την εθνική ομάδα της Τουρκίας. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα έρθει και η γυναίκα μου και θα ξεκινήσουμε στο νέο περιβάλλον. Οταν ήμουν στη Φιορεντίνα, ο Αταμάν (προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ) ήταν στην Ιταλία. Και τώρα το ίδιο, είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT