Παρίσι: Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρίσι: Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Τσουχτερά» ποσά θα πληρώσουν οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Παρισιού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού ξεκίνησε: Το καλοκαίρι του 2024 το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Γαλλία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις τελευταίες «πινελιές», ενώ ένα από τα φλέγοντα ζητήματα είναι οι τιμές των ξενοδοχείων. 

Ερευνα που πραγματοποίησε η ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir, συγκρίνοντας τις τιμές σε 80 ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αποκάλυψε πως οι τιμές των δωματίων έχουν διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί.

Οι τιμές διανυκτέρευσης για τον μήνα Ιούλιο ξεκινούν από τα 317 ευρώ και φθάνουν, κατά μέσο όρο, τα 1.033 ευρώ για τις ημέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγράφοντας αύξηση 226%. Στα μισά ξενοδοχεία της χώρας οι προκρατήσεις αγγίζουν ήδη το 100% της πληρότητας.

Εκτός από τις «τσουχτερές» τιμές τους, οι ξενοδόχοι επικρίνονται και για τους πιο απαιτητικούς όρους κράτησης. Η Ενωση Καταναλωτών επισημαίνει ότι «το 30% των ξενοδοχείων απαιτεί κράτηση για τουλάχιστον δυο διανυκτερεύσεις ή σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και πέντε».

Η έρευνα του UFC-Que Choisir, που δημοσιεύεται επτά μήνες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), δεν είναι η πρώτη που προειδοποιεί για την αύξηση των τιμών των δωματίων. Η μέση τιμή μιας διανυκτέρευσης στο Île-de-France «εκτοξεύεται» από 169 ευρώ, σε 699 ευρώ για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρόμοιες αυξήσεις καταγράφονται σε πλατφόρμες ενοικίασης, όπως το Airbnb.

Προσπαθώντας να περιορίσει το φαινόμενο, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως θα διπλασιάσει τους ελέγχους στα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT