Τερίμ: «Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει»

Προπόνηση και ομιλία Τερίμ χθες στο Κορωπί – «Αντίο» από Γιοβάνοβιτς

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταιγιστικό ρυθμό «έτρεξαν» οι εξελίξεις που έφεραν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πόρτα της εξόδου του «Γ. Καλαφάτης» και τον Φατίχ Τερίμ να μπαίνει μέσα αμέσως μετά, από την κεντρική πύλη.

Ο «Αυτοκράτορας» έφθασε χθες το μεσημέρι, άφησε στους δικηγόρους του τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο που θα υπογράψει σήμερα έως το καλοκαίρι του 2025, με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές του προκατόχου του (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ καθαρά), ενώ το απόγευμα έκανε την πρώτη του προπόνηση, αφού πρώτα μίλησε στους παίκτες του με εμψυχωτικά λόγια, προαναγγέλλοντας αλλαγές σε αγωνιστικά και οργανωτικά θέματα.

Για να φτάσουμε έως εδώ, χρειάστηκε να πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος τη δύσκολη απόφαση να λύσει το συμβόλαιο του πιο επιτυχημένου προπονητή του Παναθηναϊκού από το 2010. Στη θετική πλευρά της ζυγαριάς μπήκαν η αγωνιστική αναμόρφωση μιας ομάδας που απείχε 12 χρόνια από τον πρωταθλητισμό, η κατάκτηση του Κυπέλλου, η διεκδίκηση του τίτλου για δύο συνεχόμενες χρονιές, η επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά έξι χρόνια, η συσπείρωση των οπαδών, τα απανωτά sold out σε «Λεωφόρο» και ΟΑΚΑ.

Τον Μπακασέτα στέλνουν οι Τούρκοι στον Παναθηναϊκό και ακολουθούν κι άλλοι.

Στην αρνητική πλευρά μπήκε η αδυναμία του Γιοβάνοβιτς να ολοκληρώσει τους στόχους: έχασε το πρωτάθλημα παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά, καθυστέρησε να κάνει μεταγραφές τον περασμένο Γενάρη παρότι είχε διαθέσιμα χρήματα, χειρίστηκε λάθος το θέμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό που έκρινε τον τίτλο, επιμένοντας να γίνει το ματς όταν η διοίκηση του έλεγε ότι μπορεί να εξασφαλίσει διήμερη αναβολή λόγω κορωνοϊού, αποκλείστηκε από την Ευρώπη από μια ομάδα πιασμένη στα γρανάζια του πολέμου παρότι έπαιζε για δύο αποτελέσματα στη «Λεωφόρο», έχασε προβάδισμα 4 βαθμών μέσα σε τρεις αγωνιστικές, είχε αστοχίες στις μεταγραφές. Στα μάτια του Γιάννη Αλαφούζου, όλα αυτά βάραιναν τον Σέρβο τεχνικό, γι’ αυτό και προχώρησε στην αντικατάστασή του όταν όλα έδειχναν ότι το 3-0 στον Βόλο έφερε ξανά την ηρεμία.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ταξίδεψε τα Χριστούγεννα στην Πόλη και με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησε με τον Τερίμ. Ο Γιοβάνοβιτς πήγε χθες στο Κορωπί και μέσα σε συγκινητικό κλίμα αποχαιρέτησε τους παίκτες του, λίγο πριν εμφανιστεί ο διάδοχός του, ο οποίος πριν από την πρώτη του προπόνηση τους μίλησε τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ολα έγιναν μέσα σε δύο μέρες. Ξέρω πολλούς από εσάς, τους υπόλοιπους θα σας μάθω. Αγαπάω τους παίκτες μου και πάντα τους προστατεύω. Αν έχω κάτι να πω, θα το κάνω μόνο ιδιωτικά, γι’ αυτό δεν θέλω να λέγεται τίποτα πίσω από την πλάτη μου. Η ομάδα είναι η οικογένειά μας. Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός είναι χρόνια εκτός πρωταθλήματος και πρέπει να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Οταν χάνουμε, θα φταίω εγώ, όταν κερδίζουμε, θα νικάτε εσείς. Τις παραμονές των αγώνων θα μένετε σπίτια σας με τους δικούς σας ανθρώπους. Σας εμπιστεύομαι. Μετά θα αλλάξουμε το αγωνιστικό στυλ μας. Δεν θα έρθει από το Διάστημα, θα το δουλέψουμε. Σας ζητάω χάρη να μη δείχνετε τα συναισθήματά σας όταν δεν παίζετε ή γίνεστε αλλαγή. Με ενοχλεί και με απογοητεύει. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για ό,τι σας απασχολεί. Για να γίνουμε πρωταθλητές και να ακούσουμε τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να τα δίνουμε όλα και να κερδίζουμε ακόμη κι όταν παίζουμε άσχημα. Ακόμη κι αν χάσουμε κάποια στιγμή, θα έχουμε παλέψει με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλω πολύ να δουλέψω μαζί σας».

Η άφιξη του Τερίμ φέρνει, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στον Παναθηναϊκό τον Μπακασέτα, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ. Αναμένονται κι άλλες μεταγραφές, από ψηλότερα «ράφια» της αγοράς. Θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, όπως του Κλέινχεϊσλερ που έχει συμφωνήσει με τη Χάιντουκ ή του Τσόκαϊ που είναι στο στόχαστρο της Οσιγεκ.

XΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Τερίμ: «Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει»-1
Να κλείσει το 2023 με ακόμη μία νίκη και να δώσει συνέχεια στο σερί του θα επιδιώξει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος τον Ερυθρό Αστέρα. [INTIMENEWS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT