Δέκα χρόνια μετά το ατύχημα – «Τίποτα δεν είναι όπως πριν για τον Μίκαελ»

Δέκα χρόνια μετά το ατύχημα – «Τίποτα δεν είναι όπως πριν για τον Μίκαελ»

«Η σύγχρονη ιατρική έχει καταστήσει δυνατό να κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά και πάλι, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν», λέει ο αδερφός του Μίκαελ, Ραλφ Σουμάχερ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μίκαελ Σουμάχερ γίνεται 55 ετών σήμερα, με τα τελευταία δέκα χρόνια να περιβάλλονται από αγωνία και μυστήριο μετά το ατύχημά του στο σκι το 2013. Κρυμμένος από τα μέσα ενημέρωσης, τους υποστηριχτές του και τον κόσμο γενικότερα.

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1969, στην πόλη Χιρτ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, ο μύθος της F1 θεωρείται, όχι άδικα, ο καλύτερος οδηγός που έχει δει ποτέ ο πλανήτης και σίγουρα το ρεκόρ των επτά πρωταθλημάτων που «μοιράζεται» –πλέον– με τον Λιούις Χάμιλτον το επιβεβαιώνει.

Ο «Σούμι» κυριάρχησε, ενώ ενέπνευσε μια γενιά νέων «πιλότων», ανάμεσά τους και τον γιο του, Μικ, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα ως τρίτος οδηγός της Μercedes για το 2023.

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το ατύχημα στο σκι που άλλαξε ριζικά τη ζωή του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ. Ο θρυλικός Γερμανός πιλότος υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι όταν χτύπησε σε βράχο στα τέλη του 2013 στο Μεριμπέλ της Γαλλίας. Ολοι, εκείνη τη στιγμή, φοβόντουσαν για τη ζωή του, αλλά εκείνος κατάφερε να σωθεί παρότι βρισκόταν σε κώμα για αρκετό διάστημα. Εκτοτε δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για νέες θεραπείες με τις οποίες θα προσπαθούσαν να τον διεγείρουν με τον ήχο των αγωνιστικών κινητήρων ή ακόμα και να τον μεταφέρουν σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes υψηλών επιδόσεων, νέες τεχνικές, δοκιμές αιχμής, εντελώς μυστικές.

«Ευτυχώς, η σύγχρονη ιατρική έχει καταστήσει δυνατό να κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά και πάλι, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν», λέει ο αδερφός του, Ραλφ Σουμάχερ.

Ο τελευταίος που μίλησε για τον Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο προσωπικός του φίλος Ζαν Τοντ, ο οποίος τον επισκέφτηκε πρόσφατα όπως κάνει μερικές φορές και ο Φελίπε Μάσα.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT