Νίκες με φόντο την κορυφή

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκαν την «ερυθρόλευκη» απώλεια

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας τα μάτια τους ορθάνοιχτα μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Λαμία, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκαναν καλό ποδαρικό στο 2024 με εύκολες νίκες στην έδρα τους, κράτησαν σε ισορροπία τις μεταξύ τους αποστάσεις και άφησαν άλλους τρεις βαθμούς πιο πίσω τους «ερυθρολεύκους». Στο πιο ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω του ντεμπούτου του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα, με νέα στοιχεία το γρήγορο παιχνίδι και την επιθετική άμυνα. Δεν υπήρξαν επιλογές-εκπλήξεις, παρά μόνον η προώθηση του 18χρονου Φικάι στην πρώτη ομάδα που έγινε πιο εύκολη λόγω της ίωσης του Χουάνκαρ. Οι Ιωαννίδης, Βιλένα σκόραραν με υπέροχα σουτ στο 25΄ και στο 48΄ αντίστοιχα, ενώ ανάμεσα στις πολλές ευκαιρίες η καλύτερη ήταν το δοκάρι του Βαγιαννίδη στο 35΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80΄ Ζέκα), Μπερνάρ (61΄ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62΄ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85΄ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62΄ Τσέριν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70΄ Λέο), Ροσέρο (69΄ Γκάρο), Μπάλαν (69΄ Κόντε), Παμλίδης (79΄ Τζίμας).

O ΠΑΟΚ κρατήθηκε εύκολα πρώτος με το χαλαρό 4-0 επί του ΟΦΗ, έχοντας χάσει και δύο πέναλτι (21΄ Σβαμπ, 45΄+3΄ Σαμάτα – τα απέκρουσε ο Μπάουμαν). Το όποιο άγχος έσβησε στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου με δύο απανωτά γκολ των Ντεσπόντοφ στο 39΄ και Μπάμπα στο 41΄, για να κλείσει το ματς με άλλα δύο γκολ (89΄ Μάρκος Αντόνιο, 90΄+3΄ Μπράντον Τόμας) στο τέλος του β΄ ημιχρόνου, όταν το παιχνίδι έμοιαζε «σβηστό». Ο Ντεσπόντοφ με ένα γκολ, τρεις ασίστ και ένα δοκάρι (86΄) υπέγραψε την 7η συνεχόμενη νίκη του πρωτοπόρου, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε για 8ο σερί παιχνίδι χωρίς τρίποντο.

Θετικό το ντεμπούτο του Τερίμ στον πάγκο των «πρασίνων» – Σαρωτικός ο «Δικέφαλος του Βορρά» – «Καθάρισε» ο Λιβάι για την Ενωση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66΄ Οζντόεφ), Σβαμπ (77΄ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (66΄ Τάισον), Μουργκ (86΄ Μάρκος Αντόνιο), Σαμάτα (77΄ Μπράντον Τόμας).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (63΄ Μοσκέρα), Ριέρα (63΄ Θοράρινσον), Νέιρα (74΄ Ντίκο), Λουίς Φελίπε.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε μόνο στην αρχή απέναντι στον Βόλο στην (για πρώτη φορά) άδεια OPAP Arena. Οταν ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε γκολ με διπλή προσπάθεια στο 32΄ σκοράροντας για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι, όλα έγιναν πιο εύκολα για την πρωταθλήτρια κι ας χρειάστηκαν δύο απανωτές επεμβάσεις του Στάνκοβιτς στο 43΄ για το μηδέν στην άμυνα. Το δεύτερο γκολ του Λιβάι Γκαρσία ήρθε με εύστοχο πέναλτι στο 51΄ (δόθηκε σε χέρι του Τάχατου), για να κλείσει το σκορ ο Αμραμπατ στο 73΄, σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί ουσιαστικά από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Αξιοσημείωτη η πρώτη συμμετοχή του Πήλιου στην ενδεκάδα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (75΄ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75΄ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63΄ Αμραμπατ), Τσούμπερ (63΄ Μάνταλος), Γκαρσία (75΄ Πόνσε).

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70΄ Λούνα), Αλχο (39΄ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70΄ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70΄ Μεταξάς), Μωραΐτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT