Νίκη για τον Ολυμπιακό – «Εκτέλεσε» τη Μονακό ο ΜακΚίσικ

Νίκη για τον Ολυμπιακό – «Εκτέλεσε» τη Μονακό ο ΜακΚίσικ

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη και 11η στο σύνολο, κάνοντας το «δύο στα δύο»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο τρίποντο του Σακίελ ΜακΚίσικ (13π. με 3/4 τρίποντα), από ασίστ του Πίτερς, στα 22″ αποτέλεσε «βαρόμετρο» της νίκης του Ολυμπιακού, με 75-73, επί της Μονακό στο ΣΕΦ, για την 19η αγωνιστική της Euroleague.

Ενα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο οι Μονεγάσκοι είχαν την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος, κατέληξε σε «θρίλερ» στην 4η περίοδο, με “happy end” για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη και 11η στο σύνολο, κάνοντας το «δύο στα δύο» στην έδρα του την πρώτη «διαβολοβδομάδα» του 2024 και άφησε τη μαχητική Μονακό με μία νίκη λιγότερη (10-9).  

Κι αν ο «ήρωας» του Ολυμπιακού ήταν ο ΜακΚίσικ, MVP ήταν ο Τόμας Ουόκαπ, με 9 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Ο Μουσταφά Φαλ υπήρξε καθοριστικός στη ρακέτα, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει πως ο Μιλουτίνοβ δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζαιτέ και να ρίχνει τον Γάλλο διεθνή στη θέση του Σέρβου σέντερ στα μισά της 4ης περιόδου. Ο Κέινααν τέλειωσε το ματς με 16 πόντους, 14 πρόσθεσε ο Πίτερς (3/3 τρίποντα) και 8 ο Παπανικολάου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έριξε στο παρκέ τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, ενώ εκτός δωδεκάδας άφησε τον Λουκ Σίκμα. 

Στους 10 πόντους (και 7 ασίστ) κράτησε η άμυνα του Ολυμπιακού τον Μάικ Τζέιμς (1/6 τρίποντα), με τον Μαμ Τζαιτέ να είναι ο πρώτος σκόρερ των Μονεγάσκων, με 14 πόντους. Χωρίς τους Τζόρνταν Λόιντ και Ματ Στράζελ παρατάχθηκε η Μονακό στο ΣΕΦ. 

Τον αγώνα παρακολούθησε δια ζώσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 56-58, 75-73 

Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Περααντι (Εσθονία), Ρόσι (Ιταλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 9 (1), Ουίλιαμς-Γκος, Κέινααν 16 (2), Λαρεντζάκης 2, Φαλ 9, Παπανικολάου 8, Μπραζντέικις, Πίτερς 14 (3), Πετρούσεβ 2, Μιλουτίνοβ 2, ΜακΚίσικ 13 (3)

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 8 (1), Μπλόσομγκεϊτ 2, Μπράουν 9, Ντιαλό 9 (1), Κορνελί, Τζαϊτέ 14, Ουόκερ 6 (2), Μοτιεγιούνας 9 (1), Ουατάρα 4, Χολ 2, Τζέιμς 10 (1)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT