Κιλιάν Μπαπέ: Περιμένει προτάσεις για ένα νέο super deal

Κιλιάν Μπαπέ: Περιμένει προτάσεις για ένα νέο super deal

Ενώ το «Foot Mercato» τον στέλνει στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι κορυφαίες ομάδες της Premier League μπαίνουν δυνατά στη μάχη για την απόκτησή του

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιο θα είναι το μέλλον του Κιλιάν Μπαπέ; Το… σίριαλ της μεταγραφής άρχισε νωρίς, αφού από την 1η Ιανουαρίου είναι ελεύθερος να μιλήσει με οποιονδήποτε μνηστήρα. Συμφώνησε με τη Ρεάλ; Θα παραμείνει στην Παρί ή θέλει ένα φουλ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το αγγλικό; Οι ερωτήσεις αρκετές, όμως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε ακόμα… Η τακτική του Γάλλου να θολώνει τα νερά φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης πλειοδοτούν για την απόκτησή του. 

Εχει πει το «ναι» στη Ρεάλ; 

Το πρώτο και για πολλούς επικρατέστερο σενάριο είναι η μεταγραφή του Κιλιάν Μπαπέ το καλοκαίρι στη Ρεάλ. Σύμφωνα με το έγκυρο «Foot Mercato», ο Γάλλος αυτή τη φορά είπε το πολυπόθητο και ξεκάθαρο «ναι» στη Βασίλισσα προκειμένου να φορέσει τα λευκά την επόμενη σεζόν. Τις τελευταίες μέρες οι δυο πλευρές φέρεται να βρίσκονταν σε επαφές προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το επόμενο καλοκαίρι, αν και η Ρεάλ είχε υιοθετήσει μια πιο αυστηρή στάση με προθεσμία και χαμηλότερο οικονομικό πακέτο προς τον 25χρονο σε σχέση με αυτό που του είχε προτείνει πίσω στο 2022.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός πως ο Μπαπέ θεωρεί πως για πρώτη φορά θα φύγει με καλές σχέσεις από το Παρίσι, καθώς έχει συμφωνήσει με τους Παριζιάνους να παραιτηθεί από τα μπόνους του εφόσον δεν ανανεώσει με την ομάδα, «χαρίζοντας» πρακτικά στον σύλλογο ένα ποσό μεταξύ 70-80 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Βέβαια, το οικονομικό πακέτο που προσφέρουν οι Ισπανοί στον Μπαπέ είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που του πρότειναν το 2022, το οποίο αφορούσε μπόνους υπογραφής ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ και ετήσιο μισθό που άγγιζε τα 26 εκατομμύρια. Ο Γάλλος αμείβεται με 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Παρί Σεν Ζερμέν δίχως να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους.

Σύμφωνα με το «RMC», από το πλευρά του Μπαπέ δεν έχει παρθεί ακόμα καμία απόφαση. Ο 25χρονος έχει βάλει στο τραπέζι του όλα τα ενδεχόμενα και σκέφτεται ήρεμος το μέλλον του, θέλοντας αυτήν τη στιγμή να επικεντρωθεί στη σεζόν που διανύει με την Παρί Σεν Ζερμέν και στους στόχους που έχει με τον σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η προοπτική της Premier League

Οι «Times» ωστόσο σε νέο τους δημοσίευμα έβαλαν στο κάδρο ένα νέο ενδεχόμενο. Οπως μετέδωσαν, ο Μπαπέ δεν είναι ευχαριστημένος με το «πρεσάρισμα» των «Μερένγκες» και έχει πει στον περίγυρό του πως «δεν θα αποφασίσει η Ρεάλ για το μέλλον του». Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, ο 25χρονος θέλει να πάρει τον χρόνο του και δεν βιάζεται να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, επιθυμώντας να εξετάσει ως ελεύθερος και την επιλογή της Premier League τον Ιούνιο του 2024. Σενάρια συνέδεσαν πρόσφατα τον Γάλλο σούπερ σταρ με τη Λίβερπουλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι και η Αρσεναλ αναφέρονται επίσης συχνά ως διεκδικητές του παίκτη, ο οποίος –συμπεριλαμβανομένων των μπόνους– φέρεται να κοστίζει στους Παριζιάνους περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

 

Το βράδυ της Κυριακής, μετά τον αγώνα κυπέλλου με τη Ρεβέλ (0-9), ο Μπαπέ όταν ρωτήθηκε αν είχε λάβει απόφαση για το μέλλον του είπε: «Οχι. Εχω πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για φέτος να κερδίσω τίτλους με την Παρί. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχω πάρει ακόμη απόφαση».

Αισιοδοξία παραμονής στην Παρί Σεν Ζερμέν

Σύμφωνα με τη «L’ Equipe», στην Παρί Σεν Ζερμέν επικρατεί αισιοδοξία όσον αφορά την υπόθεση της ανανέωσης του 25χρονου σούπερ σταρ. Οπως αναφέρουν οι Γάλλοι, οι άνθρωποι της Παρί βλέπουν κάθε μέρα ευδιάθετο τον Μπαπέ, με όρεξη να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στους στόχους που έχει θέσει. Συμπεριφορές και γεγονότα που σύμφωνα με το περιβάλλον του συλλόγου ίσως να… προδιαθέτουν για μια πιθανή ανανέωση. Μάλιστα, αν μείνει στους Παριζιάνους, εκτός από τα μπόνους, θα υπάρξουν και άλλα οικονομικά δέλεαρ από τον Κελαϊφί. 

Σύμφωνα με αναλυτές το περιβάλλον του Κιλιάν Μπαπέ δεν τον συμβουλεύει σωστά, με αποτέλεσμα να τον απασχολούν περισσότερο τα θέματα του συμβολαίου παρά τα αγωνιστικά. Μάλιστα εκτιμούν πως ο παίκτης έχει μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, βάζοντας τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Από την άλλη ευθύνες αποδίδουν και στην Παρί η οποία έταξε (όπως αποδείχθηκε) λαγούς με πετραχήλια στον Μπαπέ προκειμένου να πει «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης και να παραμείνει στην Πόλη του Φωτός. Ετσι τώρα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των υποσχέσεών της για να μη χάσει τον 25χρονο σούπερ σταρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT