Πόλο: Στα ημιτελικά η Ελλάδα και φουλ για μετάλλιο

Πόλο: Στα ημιτελικά η Ελλάδα και φουλ για μετάλλιο

Στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν προκρίθηκε η εθνική πόλο των γυναικών, καθώς επικράτησε 15-7 της Γαλλίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η εθνική πόλο των γυναικών, επικρατώντας 15-7 της Γαλλίας. Ετσι, εξασφάλισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και πλέον θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γαλλία έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Νίνου με τέσσερα γκολ.

Αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στον ημιτελικό της Πέμπτης (11/1) θα είναι η κάτοχος του τίτλου Ισπανία, σε μία επανάληψη του χαμένου τελικού του 2022 στο Σπλιτ, αλλά και του ημιτελικού του 2018, όταν η εθνική είχε κάνει την έκπληξη μέσα στη Βαρκελώνη. Η ιβηρική ομάδα νίκησε την Κροατία με 17-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

  • Η εθνική είχε 2/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 7 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα.
  • Η Γαλλία είχε 2/9 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
  • Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μπουλούκμπατσι (55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), η Πάτρα (5΄08΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Μαργ. Πλευρίτου (1΄10΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού).

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου
Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικρόου, Αντρές, Αρντί, Μπουλούκμπατσι 1, Γκιγέ 1, Χέρτζκα, Νταλιέν 1, Μπατί 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ 2, Μαρτινό-Περέ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT