EuroLeague: Φουντώνουν τα σενάρια για ομάδα από το Ντουμπάι – Συμφωνία ύψους 150 εκατ. ευρώ

EuroLeague: Φουντώνουν τα σενάρια για ομάδα από το Ντουμπάι – Συμφωνία ύψους 150 εκατ. ευρώ

Η EuroLeague θα έχει ομάδα από το Ντουμπάι τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με αποκάλυψη της «Mundo Deportivo»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σενάριο εισόδου των Αράβων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παίρνει σταδιακά… σάρκα και οστά. Η EuroLeague θα έχει ομάδα από το Ντουμπάι τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με αποκάλυψη της «Mundo Deportivo».

Μάλιστα, η ομάδα από το Ντουμπάι θα φέρει και αρκετά έσοδα στην EuroLeague το επόμενο διάστημα. To τελικό «OK» αναμένεται τον Φεβρουάριο, αλλά η αρχική έγκριση θα δοθεί σε συνεδρίαση στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αραβες είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν 150 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια.

Μάλιστα, η συμφωνία προβλέπει πως κaθένας από τους 13 μετόχους της EuroLeague θα εισπράττει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Πόρτα» για δύο F4, ναι σε Super Cup

Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι του Ντουμπάι ζήτησαν τη διεξαγωγή δύο Final Four στα ΗΑΕ, με τη διοργανώτρια αρχή να απορρίπτει την πρόταση αυτή, και πλέον να προκρίνεται η ιδέα ενός τουρνουά σαν το Super Cup, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων.

Η ομάδα από το Ντουμπάι θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για την ένταξή της, ώστε να μην αλλοιώσει την ταυτότητα της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, θα έχει κάποιους περιορισμούς στο οικονομικό κομμάτι, ώστε να μην «τινάξει» την αγορά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η εν λόγω ομάδα θα συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT