Κροατία – Ελλάδα 13-8: Πρόωρο «αντίο» για την Εθνική στο Ζάγκρεμπ

Κροατία – Ελλάδα 13-8: Πρόωρο «αντίο» για την Εθνική στο Ζάγκρεμπ

Η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε αγνώριστη, ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Κροατία με 13-8 και έμεινε εκτός «τετράδας» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε από την Κροατία με 13-8, έμεινε εκτός τετράδας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα παίξει για τις θέσεις 5-8. Η αρχή θα γίνει με τη Σερβία, η οποία ηττήθηκε στο δικό της προημιτελικό από την Ουγγαρία, την Κυριακή (14/1).

Το ματς ξεκίνησε με τον Ζερδεβά να αποκρούει πέναλτι του Χάρκοφ, ο οποίος όμως πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Ο Κώστας Κάκαρης απάντησε με ένα εντυπωσιακό γκολ από τα 2 μ. και μία κερδισμένη αποβολή, που αξιοποίησε ο Φουντούλης, αλλά οι Κροάτες βρήκαν λύσεις απέναντι στη σύνθετη ελληνική άμυνα και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 3-3. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι άμυνες «έσφιξαν», ο Μάρκο Μπίγιατς έκανε κάποιες καλές αποκρούσεις και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 5-4. Στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, όμως, ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι που έφερε την ισοφάριση από τον Αργυρόπουλο. Ο Φουντούλης με εξαιρετική άμυνα έκλεψε την μπάλα στην περιφέρεια και έβγαλε την κόντρα, με τον Παπαναστασίου να δίνει προβάδισμα 6-5 στην ελληνική ομάδα.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η Εθνική ήταν αγνώριστη προς το χειρότερο, αφού «κόλλησε» στην επίθεση. Οι διεθνείς κατέρρευσαν και οι Κροάτες έφτασαν στο 13-8.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κροατία): 3-3, 2-3, 4-0, 4-2

Οι συνθέσεις:
Κροατία (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπίλιακα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μάρινιτς-Κράγκιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT