ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Μοιρασιά στο ντέρμπι κορυφής

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Μοιρασιά στο ντέρμπι κορυφής

Η ΑΕΚ, με πέναλτι του Λιβάι στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε 2-2 τον Παναθηναϊκό.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ των δύο στόπερ του από στατικές φάσεις (31′ Γεντβάι, – 66′ Αράο), ο Παναθηναϊκός του Τερίμ είχε το πάνω χέρι μέχρι το 96′ στην OPAP Arena, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία ήταν εκείνος που ισοφάρισε 2-2 με πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Βέρμπιτς, ενώ μεγάλη διπλή ευκαιρία είχε στο τέλος η Ένωση. 

Η ΑΕΚ στην πρώτη της ευκαιρία στο 24′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σιμάνσκι έβγαλε «βαθιά» μπαλιά για τον Γκαρσία, ο οποίος νίκησε, αρχικά, στο σπριντ τον Γεντβάι και ακολούθως τον Λοντίγκιν, για το 1-0! Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό, καθώς από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι και τη λάθος απομάκρυνση του Σιντιμπέ, ο Χουάνκαρ με σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Γεντβάι να σκοράρει με κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός μετά το 55′ πατούσε καλύτερα, κυκλοφορούσε σωστά και στο 56’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βέρμπιτς από τον Πινέδα. Η ΑΕΚ δυο λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα με τον Λιβάι, ωστόσο ακολούθησε οnfield review, όπου ο Αλ Χακίμ είδε το φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ και δε μέτρησε το γκολ. 

Στο 66′ από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Κώτσιρας έκανε την κεφαλιά-πάσα στο όριο της μικρής περιοχής και ο Αράο με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-1. Η ΑΕΚ πίεσε και στις καθυστερήσεις πήρε το βαθμό. Ο Ζέκα έκανε χέρι σε σουτ του Λιβάι και η Ένωση πήρε πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR. Ο Λιβάι το εκτέλεσε δυνατά, σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, και ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στο 96′.

Οι κιτρινόμαυροι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ του Μάνταλου και τον Βαγιαννίδη να σώζει με προβολή στο πλασέ του Αραούχο!

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (63′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (63′ Αραούχο), Γκαρσία, Τσούμπερ (79′ Πισάρο).
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT