Πράσινο το ντέρμπι, αλλά και το πλεονέκτημα

Πράσινο το ντέρμπι, αλλά και το πλεονέκτημα

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα… εύκολα δύσκολα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 85-80 και να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πήρε στις λεπτομέρειες το ντέρμπι «αιωνίων» της Basket League, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 85-80 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, διευρύνοντας στο 15-0 το ρεκόρ. Πλήγμα ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ και του Σλούκα. 

Δυνατά ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρει ενέργεια από την εξαιρετική του άμυνα του. Τα κλεψίματα έφεραν τους εύκολους πόντους, ενώ ιδιαίτερα εύστοχος ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις ο οποίος ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ για το 20-6. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις και μείωσε στους πέντε πόντους (23-18) με τη λήξη του δεκαλέπτου. Με τον Κέντρικ Ναν να παίρνει φωτιά (15π.) ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ για δεύτερη φορά στο +14 (40-26 στο 15′). Ο Ολυμπιακός έχοντας υπομονή πραγματοποίησε επιμέρους 16-4 και έφερε το ντέρμπι στο καλάθι (44-42) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Παρά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Πετρούσεφ μείωσε και πάλι στους τέσσερις πόντους (58-54 στο 28′). Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα εννέα πόντων (63-54) έχοντας περιορίσει τους αντιπάλους του σε 12 πόντους σε ένα δεκάλεπτο.

Με τον εντυπωσιακό Λεσόρ οι «πράσινοι» έστειλαν το σκορ στο +15 (72-58) στο 33′. Τα πολλά προβλήματα των Πειραιωτών είχαν αναγκάσει τον Μπαρτζώκα να παίξει με σέντερ τον… Αλεκ Πίτερς από τη στιγμή που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Πετρούσεφ. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός είχε παλμό, έβγαλε αντίδραση και θα μπορούσε ακόμα και να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά στα 10″ο Γουίλιαμς-Γκος έχασε εξ επαφής το λέι απ για το «γκολ φάουλ» και ευστόχησε σε μία βολή για το 81-80. Ο Γκριγκόνις έκανε το 83-80, ο Γουόκαπ υπέπεσε σε νέο λάθος και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 85-80. 

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT