Επιστροφή στην Ευρωλίγκα οι «αιώνιοι»

Επιστροφή στην Ευρωλίγκα οι «αιώνιοι»

Τα απόνερα του ντέρμπι έχουν δημιουργήσει τσουνάμι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της θύελλας που ακολούθησε το παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν γρήγορα σελίδα απόψε για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί σε δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.05) στο Βελιγράδι οι «πράσινοι» και με την πρωτοπόρο Ρεάλ στη Μαδρίτη οι «ερυθρόλευκοι».

Αυτή τη φορά η μετάβαση από την Α1 στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς τα απόνερα του ντέρμπι έχουν δημιουργήσει τσουνάμι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο μεν Παναθηναϊκός απάντησε με σφοδρή αντεπίθεση στην κλήση σε απολογία της ομάδας από τον αθλητικό δικαστή και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι για να βρει παίκτη προκειμένου να καλύψει τα κενά του Μιλουτίνοφ και του Φαλ, που έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη «τρύπα» κάτω από το καλάθι.

Ο κ. Γιαννακόπουλος κλήθηκε σε απολογία για σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια και στο τέλος του ντέρμπι, με τον ίδιο να περνάει στην αντεπίθεση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Καλούν εμένα για δυσφήμηση του αθλήματος επειδή παραπονέθηκα για τη διαιτησία της Τσαρούχα και του Πιτσίλκα που κατ’ επανάληψη μας έχουνε ξεσκίσει ασταμάτητα, συνεχόμενα και επιδεικτικά, αλλά αυτοί δεν καλούνται για τα λάθη τους. Ούτε είναι δυσφήμηση οι ύβρεις και οι εκρηκτικές ενέργειες του κ. Μπαρτζώκα, ούτε η αλαζονεία και ο τρόπος που μιλάει. Και είμαι δυσφήμηση του αθλήματος εγώ που επενδύω τα χρήματά μου, την ενέργειά μου, τη φαιά μου ουσία στο να υπάρχει ένας Παναθηναϊκός στο επίπεδο που είναι, που έχω προσπαθήσει να κάνω ό,τι μπορώ και δεν μπορώ, που για ό,τι λάθη έχω κάνει ζήτησα συγγνώμη 100 φορές. Δυσφήμηση είναι το να αλλοιώνεις πρωταθλήματα, να έχεις προπονητές σαν τον Μπαρτζώκα και προέδρους που σφυρίζουν αδιάφορα όταν εξυβρίζονται άλλοι στο γήπεδό τους. Κύριε Λιόλιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι με δουλεύεις και σ’ το λέω ευθέως ότι είμαστε απέναντι».

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει εναντίον της Μακάμπι χωρίς τους Σλούκα, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, ενώ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ χωρίς τους Μιλουτίνοφ, Φαλ και ίσως τον Γουίλιαμς-Γκος. «Μιλάμε με ατζέντηδες για να μας προτείνουν παίκτες. Είναι δύσκολη η αγορά τώρα. Αν έρθει κάποιος πρέπει να βοηθήσει άμεσα και όχι σε ένα μήνα. Δύσκολη η διαδικασία, αλλά έχουμε μπει σε αυτή», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τα άλλα αποψινά παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής: 19.45 Φενέρμπαχτσε – Βίρτους Μπολόνια, 21.00 Αλμπα Βερολίνου – Ερυθρός Αστέρας, 21.30 Μπάγερν – Βιλερμπάν.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, Τάβαρες και Χεζόνια αποτελούν προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, ενώ όπως τονίζεται η Ρεάλ δεν μπορεί να φτάσει την πρόταση του «τριφυλλιού» στους δύο αθλητές.

Ηττες για Αρη και Περιστέρι, φεύγει ο Πλάθα από ΑΕΚ

Ενα τρίποντο-μαχαιριά του Σπίντι Σμιθ 1,9΄΄ πριν από το τέλος της παράτασης στέρησε από το Περιστέρι μια σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία επικράτησε τελικά με 77-75 (66-66 κ.α.) στην 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε με +10 στο ημίχρονο, αλλά ένα κακό 3ο δεκάλεπτο άλλαξε τις ισορροπίες, για να κυλήσει το παιχνίδι πόντο πόντο μέχρι το τέλος της παράτασης.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-36, 54-56, 66-66 (κ.α.), 75-77. Κορυφαίος του Περιστερίου ο Τόμπσον με 16 π. και 8 ριμπάουντ (Χαντς 13, Γουίλιαμς 13, Ντάνγκουμπιτς 13), ενώ για την ομάδα του Ισραήλ ο Σμιθ με 22 πόντους.

Εντός έδρας ήττα με 76-68 γνώρισε και ο Αρης για τη 16η αγωνιστική του Γιούροκαπ, χωρίς να καταφέρει να σταθεί ανταγωνιστικός απέναντι στην πρωτοπόρο του Β΄ ομίλου, Jl Μπουργκ.

Πρώτοι σκόρερ του Αρη ήταν οι Γκάλινατ (20 π.) και Τολιόπουλος (17 π.), ενώ από την Μπουργκ εντυπωσίασε ο 18χρονος-φαινόμενο Ζακαρί Ρισασέ (20 π.), για τον οποίον ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ!

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 34-39, 51-59, 68-76. Ο Αρης (7-9) ισοβαθμεί πλέον στην 5η θέση μαζί με τις Τουρκ Τέλεκομ και Τρέντο.

Μετά την ήττα από τον Προμηθέα και την κακή εικόνα της στο πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Ζοάν Πλάθα είναι πολύ κοντά στο διαζύγιο, με φαβορί για τη θέση του Ισπανού τεχνικού τον Στέφανο Δέδα, συνεργάτη μέχρι πρότινος του Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και τον Ηλία Ζούρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT