Ευρωλίγκα: Κέρδη μέσα από δύσκολες καταστάσεις

Ευρωλίγκα: Κέρδη μέσα από δύσκολες καταστάσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, πολλές από τις αναποδιές που συναντάμε, αν τις διαχειριστούμε με ψυχραιμία, διατηρώντας παράλληλα την πίστη στις ικανότητές μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε απρόσμενα κέρδη.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ολυμπιακός πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή στη Μαδρίτη, όμως κατάφερε με συνταγή… ΟΑΚΑ να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ μέχρι το τελευταίο δίλεπτο. Ο κόουτς Μπαρτζώκας μέσα από τις απώλειες των Φαλ και Μιλουτίνοφ, είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται εξαιρετικά (όπως ο βιονικός Παπανικολάου) σε χαμηλά σχήματα και στα δύο μέρη του παρκέ. Σχήματα που μπορούν να του δώσουν, μελλοντικά, πολύτιμες λύσεις. Αρκεί φυσικά να μη χαθεί το «τρένο», μέχρι να επιστρέψουν οι δύο «πύργοι» του.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε τους δύο βασικούς του πόιντ γκαρντ, Σλούκα και Βιλντόζα, αλλά και το έτερο «πεντάρι» του, τον Μπαλτσερόφσκι. Στο Βελιγράδι απέναντι στη σκληροτράχηλη Μακάμπι βγήκαν μπροστά, τόσο ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (σ.σ. «με Καλαϊτζάκηδες δεν θα πάει πουθενά ο ΠΑΟ», τόνιζαν στην αρχή της σεζόν κάποιοι – τα ίδια έχει ακούσει και ο… «παλαίμαχος» Σίκμα) όσο και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, οι οποίοι σήκωσαν σημαντικό βάρος της αναμέτρησης, στέλνοντας ένα ευχάριστο μήνυμα στον κόουτς Αταμάν.

Φυσικά η συνέχεια περιλαμβάνει ματς που για τους «πράσινους» αποτελούν «παγίδες θανάτου» μέχρι την 20ήμερη διακοπή (Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, Κάουνας, Φενέρ στο ΟΑΚΑ, συν δύο «ζόρικα» ματς για την Basket League με Αρη εντός και ΑΕΚ εκτός).

Αν δεν βγουν μπροστά παίκτες όπως ο Ερνανγκόμεθ και ο Παπαπέτρου, τότε κανείς δεν γνωρίζει αν το rotation του Τούρκου προπονητή θα αντέξει τους κλυδωνισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT