Καλλιτεχνικό πατινάζ: Τετραετής αποκλεισμός στην Καμίλα Βαλίεβα

Καλλιτεχνικό πατινάζ: Τετραετής αποκλεισμός στην Καμίλα Βαλίεβα

To Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για ντόπινγκ στη Ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από δύο σχεδόν χρόνια, η υπόθεση της Καμίλα Βαλίεβα έφθασε στο τέλος της, καθώς το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) της επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για την υπόθεση ντόπινγκ.

Οι ακροάσεις για την υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίδας πρωταθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ άρχισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και η απόφαση του CAS είναι επιβολή ποινής αποκλεισμού μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.

Η Βαλίεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον Φεβρουάριο του 2022 σε ηλικία 15 ετών είχε εντυπωσιάσει, αφού ήταν η πρώτη αθλήτρια που πραγματοποιούσε τετραπλό toe-loop. Η Ρωσία με την παρουσία της είχε κατακτήσει το χρυσό στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ στις 7 Φεβρουαρίου 2022, όμως τέσσερις ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η Βαλίεβα εντοπίσθηκε θετική σε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Στο Πεκίνο, οι δικηγόροι της Βαλίεβα είχαν υποστηρίξει ότι είχε μολυνθεί κατά λάθος από τριμεταζιδίνη. Η Βαλίεβα είχε πάρει την έγκριση συμμετοχής από επιτροπή έκτακτης ανάγκης του CAS, συνέχισε την παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT