Η ΑΕΚ νίκησε 4-2 τον Αστέρα, βρέθηκε κορυφή και… περιμένει

Η ΑΕΚ νίκησε 4-2 τον Αστέρα, βρέθηκε κορυφή και… περιμένει

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 4-2 του Αστέρα Τρίπολης, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και... περιμένει τους ανταγωνιστές της

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 4-2 του Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena, σκοράροντας τρεις φορές σε διάστημα 18 λεπτών στο α΄ ημίχρονο και βρέθηκαν στην κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο. 

Ο Έκι Πόνσε ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ. Με δυο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, έδωσε προβάδισμα 2-0.

Στο 25΄ από κόρνερ του Μάνταλου ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τζουκάνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 26΄ ο Πόνσε σκόραρε ξανά με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελίασον.

Στο 43΄ πάλι ο Ελίασον έφυγε από δεξιά και έβγαλε ασίστ στον Πόνσε, όμως παρενέβη ο Τζουκάνοβιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Αστέρας, πάντως, πρόλαβε να μειώσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μήτογλου (χέρι) και εκτέλεσε ο Μπαρτόλο στο 45+3΄. 

Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε το 4-1 στο 76΄ μετά από ασίστ του Μάνταλου.

Στο 79΄ μπήκε ως αλλαγή ο Λιούμπιτσιτς, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα».

Στο 89΄ ο Μιριτέλο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με πλασέ μετά από ασίστ του Σίτο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79΄ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (66΄ Φερνάντες), Ελίασον, Μάνταλος (79΄ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (72΄ Αραούχο), Πόνσε (66΄ Γκαρσία)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50΄ Άλβαρες), Γκος (65΄ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79΄ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46΄ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65΄ Σίτο), Μιριτέλο

Τεσσάρα και εξάδα η Λαμία

Εντυπωσιακή ήταν η Λαμία που επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-1. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, ενώ είναι η πρώτη φορά που σημειώνει 4 τέρματα σε εκτός έδρας αγώνα στη Super League.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Καρλίτος (20΄), Αμαράλ (22΄) και Τσιλούλης (62΄, 81΄), ενώ για την ομάδα των Ιωαννίνων σκόραρε ο Κόντε στο 41΄.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που είδαν τον γκολκίπερ τους να νικά τον Καρλίτος δυο φορές από την άσπρη βούλα είναι στον πάτο της βαθμολογίας. 

Σημαντικό διπλό η Κηφισιά

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Κηφισιά στο ντεμπούτο του Μπράτσου, που επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (10΄ πεν., 64΄) ενώ για την ομάδα της Κρήτης μείωσε ο Αποστολάκης στο 71΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT