Ο Ολυμπιακός στους «16» του Conference League, νίκησε ξανά τη Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός στους «16» του Conference League, νίκησε ξανά τη Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ με πέναλτι του Ελ Καμπί, νίκησε 1-0 στην Ουγγαρία τη Φερεντσβάρος και προκρίθηκε στους «16» του Conference League

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ νίκησε ξανά, 1-0, τη Φερεντσβάρος με γκολ του Ελ Κααμπί και προκρίθηκε στους «16» του Conference League! Ετσι, την Παρασκευή (23/2, 14.00) θα μάθει τον αντίπαλό του. 

Οι Ούγγροι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο μετά από ένα δεκάλεπτο είδαν τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και μετά το 30′ ανέβασε και άλλο την απόδοσή του. Μάλιστα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχασε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο.

 

Ο Φορτούνης στο 38’ σούταρε άουτ σε τετ α τετ μετά από απίστευτη κάθετη πάσα του Όρτα και στη συνέχεια ο Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των Μαγυάρων αλλά σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ ήρθε στο 45’. Ο Μαέ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Τουρπέν να βλέπει τη φάση στο VAR και να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε άψογα και διαμόρφωσε το 1-0.

 

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο και θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλο τέρμα. Στο 68′ ο Ποντένσε έκανε την σέντρα με ραμπόνα, η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Ντιμπούζ έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Όρτα αξιοποίησε τη σέντρα του Ροντινέι, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. H Φερεντσβάρος προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο να απειλήσει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδωσε δικαίωμα αμφισβήτησης, κρατώντας έτσι το 1-0. 

Φερεντσβάρος (Ντ. Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο (46’ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67’ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67’ Μπεν Ρομντάν), Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Μαρκίνιος (86’ Κατόνα), Μπ. Βάργκα, Κόντρο (46’ Πέσιτς).

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (90’ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα (74’ Ιμπόρα), Ποντένσε, Φορτούνης (74’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (79’ Γιόβετιτς)

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι», λοιπόν, θα είναι στην κλήρωση της Νιόν, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (23/02), στις 14.00.

Οι Πειραιώτες, μαζί με τις υπόλοιπες επτά ομάδες, που προκρίθηκαν από τα playoffs του Conference, θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» και οι άλλοι οκτώ νικητές ομίλων, θα μπουν στο γκρουπ των ισχυρών. Να σημειωθεί πως στη φάση των «16» δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια χώρα.

Ισχυροί: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε

Ανίσχυροι: Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Άγιαξ, Στουρμ Γκρατς, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Μόλντε, Ολυμπιακός

Τα παιχνίδια των «16» θα γίνουν 7 και 14 Μαρτίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT