Κλήρωση βατή και με παγίδες

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ στον δρόμο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αντιπάλους οι οποίοι είναι στα μέτρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά παράλληλα κρύβουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, επιφύλασσε η κλήρωση του Conference League για τη φάση των «16».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγους μήνες μετά τα επεισοδιακά παιχνίδια του καλοκαιριού απέναντι στην ΑΕΚ και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ενώ ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την παράδοση των ελληνικών ομάδων κόντρα στις ισραηλινές, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να είναι απογοητευτική. Η πρώτη αναμέτρηση των Θεσσαλονικέων θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο «Μάξιμιρ», ενώ η ρεβάνς επτά ημέρες αργότερα στην Τούμπα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο ματς στο Φάληρο και το δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα, πιθανότατα στην ουδέτερη Σερβία, στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα. Η Ντιναμό, που και το καλοκαίρι απέδειξε πως πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο σύνολο, αν και αποδυνάμωσε το ρόστερ της, στα πλέι οφ έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Μπέτις. Βρίσκεται στην τρίτη θέση του κροατικού πρωταθλήματος και προπονητής της είναι ο Σεργκέι Γιακίροβιτς, που είχε αντικαταστήσει τον Ιγκόρ Μπίσκαν.

Χωρίς οπαδούς των φιλοξενουμένων αναμένεται να γίνουν τα ματς σε Θεσσαλονίκη και Ζάγκρεμπ.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ όσο και αυτοί της Ντιναμό βρίσκονταν σε επαφές με την UEFA προκειμένου και τα δύο παιχνίδια να γίνουν χωρίς οπαδούς των φιλοξενουμένων λόγω των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι.

Στον πάγκο της Μακάμπι βρίσκεται ο θρύλος του ιρλανδικού ποδοσφαίρου Ρόμπι Κιν, ενώ ο Εραν Ζάχαβι στα 36 του χρόνια εξακολουθεί να σκοράρει κατά ριπάς, έχοντας φτάσει φέτος τα 21 γκολ σε 35 ματς. Στους ομίλους κληρώθηκε με Γάνδη, Ζόρια και Μπρέινταμπλικ, παίρνοντας την πρώτη θέση με πέντε νίκες και μόνο μία ήττα.«Εχουν τον σεβασμό μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε κάθε αντίπαλο», ανέφερε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Χοσέ Μεντιλίμπαρ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των «16» του Conference League είναι: Σερβέτ – Βικτόρια Πλζεν, Αγιαξ – Αστον Βίλα, Μόλντε – Κλαμπ Μπριζ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Φενέρμπαχτσε, Στουρμ Γκρατς – Λιλ, Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT