Με εντυπωσιακό Ελ Καμπί, ο Ολυμπιακός 2-1 τον Αστέρα

Με εντυπωσιακό Ελ Καμπί, ο Ολυμπιακός 2-1 τον Αστέρα

Ο Αστέρας αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, αλλά οι Πειραιώτες με δυο γκολ του Ελ Καμπί πήραν πολύτιμο τρίποντο (2-1) και διατηρήθηκαν σε τροχιά κορυφής.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αστέρας έβαλε δύσκολa, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 45′, αλλά οι «Ερυθρόλευκοι» με δυο γκολ (78′ πεν,. 87΄) του Ελ Καμπί που είχε μπει στο 57′ ως αλλαγή ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και βρέθηκαν ξανά στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Η πίεση του Ολυμπιακού ήταν έντονη, αλλά οι επιλογές δεν ήταν οι ιδανικές. Ο Ναβάρο βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μιας και ήταν σε θέση οφσάιντ. Το γκολ δεν ερχόταν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στο 40ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαμπλόνσκι. Στο 43′ ο Ναβάρο σκόραρε ξανά αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για χέρι του Ιμπόρα που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Ωστόσο, στο 45ο λεπτό, ο Αστέρας προηγήθηκε με τρομερό βολέ του Γιαμπλόνσκι. 

Στο 2ο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ αρχικά έδωσε στον Βέζο το ντεμπούτο του και μετά έβαλε και 2ο φορ στο ματς, τον Ελ Καμπί. Στο 53′ ο Φορτούνης είχε ένα χτύπημα φάουλ που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή. Στο 63′ ο Ποντένσε ήταν εκείνος που έκανε το σουτ αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και στο 77′ ήρθε η φάση της ισοφάρισης.

Ο Ποντένσε ανατράπηκε και στη συνέχεια ο Ελ Καμπί σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Ο διαιτητής πήγε για VAR Check και έδωσε το πέναλτι του Καρμόνα πάνω στον Ποντένσε.

Στο 79′ ο Ελ Καμπί ευστόχησε από τα 11 βήματα για να κάνει το 1-1.

Η πίεση έγινε εντονότερη και στο  87′ ο Ελ Καμπί έκανε και το 2-1. Πάσα – τακουνάκι του Ποντένσε στον Ορτα, γύρισμα από τον τελευταίο και από κοντά ο Ελ Καμπί έκανε το 2-1.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Ροντινέι, Έσε (46′ Τσικίνιο), Ιμπόρα (57′ Ελ Καμπί), Ορτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε) και Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71′ Παλάσιος), Κρέσπι, Σίτο (59′ Καλτσάς) και Μάντζης (59′ Μιριτέλο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT