«Χάλκινος» ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

«Χάλκινος» ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Εντυπωσιακός ο Εμμανουήλ Καραλής, κατέκτησε το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο της καριέρας του με φοβερό άλμα στα 5.85μ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρομερή εμφάνιση έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη, αφού ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο, κάνοντας άλμα στα 5.85μ.

Ο Καραλής άρχισε τον αγώνα με ένα άκυρο άλμα στα 5.50μ και έπειτα άφησε το ύψος αυτό για να συνεχίσει με δύο προσπάθειες στα 5.65μ. Εκεί έκανε ένα άκυρο και πέρασε με την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια.

Με τη δεύτερη προσπάθεια πέρασε και τα 5.75μ και στα 5.85μ έκανε ένα ολόσωστο άλμα, γεγονός που του έδωσε πλεονέκτημα. Μάλιστα, κατέγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

Κρίς Νίλσεν και Κέρτις Μάρσαλ δεν κατάφεραν να υπερβούν τα 5.85μ, ενώ ο Ερνέστ Ομπιένα άφησε το 5.85μ μετά από δύο άκυρα και με μία προσπάθεια δοκίμασε στα 5.90μ, χωρίς επιτυχία.

Ο Καραλής, έκανε μία άκυρη προσπάθεια στα 5.90μ και μετά το άφησε για να περάσει στα 5.95μ., επιχειρώντας να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ πάνω από τα 5.91μ του Κώστα Φιλιππίδη.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, έριξε τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη τον Καραλή.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT