Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τους «πράσινους»

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα του γηπεδούχου και με τρία γκολ πήρε σημαντική νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ποντένσε, αλλά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα του γηπεδούχου και με τρία γκολ (Μπακασέτας, δύο ο Ιωαννίδης) ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε μεγάλη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε πρώτος ο παίκτης του Παναθηναϊκού που πετυχαίνει δύο γκολ στο Φάληρο σε βάρος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, εδώ και 64 χρόνια! Το είχε πραγματοποιήσει στις 24 Ιουλίου του 1960, ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ που είχε πετύχει τρία γκολ στη νίκη του «τριφυλλιού» με 4-1.  

Ο Ολυμπιακός στο 24’ και στην πρώτη καλή στιγμή του, άνοιξε το σκορ. Ο Ελ Κααμπί σέντραρε από τα δεξιά, οι «πράσινοι» δεν έδιωξαν, ο Ορτέγκα μοίρασε στον Ποντένσε, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Στο 41’ το «τριφύλλι» έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ιωαννίδης σέρβιρε στον Μπερνάρ το πλασέ, το οποίο έδιωξε ο Εσε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ ισοφάρισε.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ναβάρο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια με γκολ. Στο 45+4′ ο Μπακασέτας σούταρε, ο Πασχαλάκης δεν κατάφερε να διώξει και ο Ιωαννίδης σκόραρε από κοντά. Στο 70ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 1-3 με τον Ιωαννίδη. Ο Μπερνάρντ πάσαρε στον Ελληνα διεθνή, ο οποίος σκόραρε από κοντά το 2ο τέρμα του στο ντέρμπι, χαρίζοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Τερίμ να παίρνει ένα μεγάλο διπλό. 

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ορτα (59′ Τσικίνιο), Εσε (81′ Ιμπόρα), Ποντένσε (81′ Γιόβετιτς), Μασούρας (59′ Φορτούνης), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί) και Ελ Καμπί.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι (7′ λ.τρ. Λοντίγκιν), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Μπερνάρντ (83′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (76′ Ούγκο) και Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT