Επική πρόκριση στους «8» του Conference για τον Ολυμπιακό – Κέρδισε 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Επική πρόκριση στους «8» του Conference για τον Ολυμπιακό – Κέρδισε 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Ολυμπιακός με απίθανη εμφάνιση στη Σερβία, έκανε την ανατροπή, διέλυσε με 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρέθηκε στα προημιτελικά του Conference League - Οι πιθανοί αντίπαλοι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα με 4-1 στον Πειραιά έμοιαζε καταδικαστική, ωστόσο ο Ολυμπιακός με απίθανη εμφάνιση στην Μπάτσκα Τόπολα διέλυσε με 6-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρέθηκε στα προημιτελικά του Conference League. Eκεί, βρίσκονται οι ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα, Φενέρμπαχτσε, Πλζεν, Μπριζ, Λιλ και Φιορεντίνα. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και με δυο τέρματα στην παράταση πήραν μια εντυπωσιακή πρόκριση. 

O Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, πίεσε και μόλις στο 10΄ ο Ποντένσε με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 36ο λεπτό ο Ποντένσε μοίρασε στον Φορτούνη, ο οποίος με εντυπωσιακή κούρσα πέτυχε το 2-0. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο και στο 45+3′ από ασίστ Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. 

Η Μακάμπι ήταν πιο κινητική στην επανάληψη και στο 57′ κέρδισε πέναλτι, με τον Ζάχαβι να μειώνει σε 3-1 και να ξαναδίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και στο 65′ ο Ελ Καμπί με τρομερό ψαλιδάκι πέτυχε το 4-1. Ο Γιόβετιτς λίγο πριν το τέλος θα μπορούσε να βάλει τέλος, όμως το πλασέ πέρασε μόλις άουτ. Ο Μαυροβούνιος πήρε… εκδίκηση και στο 3ο λεπτό της παράτασης σημείωσε το 5-1. Ο Ελ Αραμπί έβαλε τη σφραγίδα του και με γκολ στο 103′ διαμόρφωσε το 6-1. 

 

Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Conference League

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (15/3) στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν και δεν υπάρχουν περιορισμοί, πράγμα που σημαίνει πως είναι ανοιχτό να έχουμε… ελληνικό «εμφύλιο». Από τη διαδικασία θα προκύψουν οι διασταυρώσεις μέχρι και τον μεγάλο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» θα γίνουν στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 του ίδιου μήνα.

  • Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ
  • Βικτόρια Πλζεν
  • Φιορεντίνα
  • Φενέρμπαχτσε
  • Άστον Βίλα
  • Λιλ
  • Μπριζ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT