Φενερμπαχτσέ: Οι «μπομπέρ» Τζέκο και Μπατσουαγί και το ρόστερ των 200 εκατ.

Φενερμπαχτσέ: Οι «μπομπέρ» Τζέκο και Μπατσουαγί και το ρόστερ των 200 εκατ.

H Φενερμπαχτσέ, αντίπαλος του Ολυμπιακού, δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια για να επιστρέψει στην κορυφή της Τουρκίας, αλλά και να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κληρωτίδα δεν στάθηκε… γενναιόδωρη στον Ολυμπιακό μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μπροστά τους στα προημιτελικά του Europa Conference League τη Φενερμπαχτσέ, την ομάδα που δαπάνησε πολλά εκατομμύρια για να κατακτήσει τίτλους.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του με ομάδες της Τουρκίας και μάλιστα τα δύο τελευταία είναι κόντρα στη Φενέρ, επικρατώντας τόσο στο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και στην Πόλη.

 

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει κατακτήσει 19 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 9 Σούπερ Καπ. Ο Ισμαΐλ Καρτάλ είναι ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, μια επιλογή που παραξένεψε αρκετούς, αφού σε 24 χρόνια καριέρας έχει περάσει από 15 συλλόγους. Μπορεί ο Καρτάλ να μην έχει τίτλους στο βιογραφικό του, ωστόσο το ρόστερ… τρομάζει. Δεν είναι τυχαίο πως με βάση το Transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της υπολογίζεται στα 201 εκατομμύρια ευρώ!

Ο 37χρονος Τζέκο μετρά φέτος 22 γκολ και ο Μπατσουαγί ακολουθεί από κοντά με 20. Από πίσω τους ο Τάντιτς είναι δίχως αμφιβολία ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι, όπως και ο Ουντέρ στα άκρα. Ο Φρεντ άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι για να δώσει ποιότητα στο κέντρο της, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Σογιουντσού. Κομβικός για την ομάδα του Καρτάλ είναι και ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, ο οποίος άφησε την Ντιναμό έναντι πολλών εκατομμυρίων. 

 

Το «Σουκρού Σαρατσόγλου» αποτελεί την επιβλητική έδρα της Φενερμπαχτσέ. Χτίστηκε το 1908 και μέχρι σήμερα έχει ανακαινιστεί έξι φορές. Το 2009 φιλοξένησε τον τελικό του UEFA. Η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 47.000. 

Εντός των τουρκικών τειχών, η Φενερμπαχτσέ διανύει πολύ καλή σεζόν. Η ομάδα του Καρτάλ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ και θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Αλλωστε, είναι ο μεγάλος της στόχος καθώς τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν το 2014. 

Η Φενερμπαχτσέ βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε. Οι Τούρκοι πέρασαν τις Ζίμπρου, Μάριμπορ και Τβέντε στα προκριματικά και στον όμιλό τους πήραν την πρωτιά, τερματίζοντας πάνω από τις Λουντογκόρετς και Νόρτζελαντ. Στα νοκ άουτ «καθάρισαν» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι επί της ουσίας, αφού υπέταξαν 3-0 την πρωτοπόρο του βελγικού πρωταθλήματος, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ εκτός έδρας και έπειτα ηττήθηκαν 1-0 στη ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 11/04 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και στις 18/04 θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT