Στον τελικό των Play offs του Nations League η Γεωργία

Στον τελικό των Play offs του Nations League η Γεωργία

H Γεωργία νίκησε με 2-0 το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα και πέρασε στον τελικό των Play Offs του Nations League, όπου θα υποδεχθεί την Ελλάδα ή το Καζακστάν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπουντού Ζιβζιβάτζε, που σκόραρε δυο φορές, η Γεωργία επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου στην Τιφλίδα και περιμένει Ελλάδα ή Καζακστάν στον τελικό των Play offs του Euro 2024.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας… μονόλογος της Γεωργίας. Η ομάδα του Ουίλι Σανιόλ ήταν απόλυτα κυρίαρχη, είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε την μπάλα και δεν απειλήθηκε. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σημειώσει καμία τελική προσπάθεια για γκολ. 

Στο 13΄ ο Τσακβετάτζε έκλεψε την μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση, συνδυάστηκε με τον Ζιβζιβάτζε και ο δεύτερος με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 21΄ ο Πίντο έκανε λάθος γύρισμα με το στήθος προς τον τερματοφύλακα, ο Ζιβζιβάτζε μπήκε στη φάση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 40΄ ο Σενγκέλια έκανε τρομερή σέντρα με το εξωτερικό, έβγαλε αμαρκάριστο τον Κακαμπάτζε αλλά τον νίκησε ο Μορίς. Ωστόσο, από το κόρνερ προήλθε και το γκολ. Ο εξτρέμ του Παναιτωλικού εκτέλεσε, ο Ολεσεν δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ζιβζιβάτζε με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος το Λουξεμβούργο μπήκε πιο δυνατά και στο 52΄ βρήκε δίχτυα. Ο Μπαρέιρο έκανε το γύρισμα, ο Ροντρίγκες κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο, όχι μόνο δεν μέτρησε το γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση για πιθανό πέναλτι υπέρ της Γεωργίας στην αρχή της φάσης του γκολ, ο διαιτητής έκρινε πως ο Σανό ανέτρεψε τον Μικαουτάτζε πριν πατήσει περιοχή, ακύρωσε το γκολ και απέβαλε τον αμυντικό του Λουξεμβούργου.

Από την εκτέλεση του φάουλ που οδήγησε στην αποβολή, ο Σενγκέλια σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στο 58΄. Πέντε λεπτά αργότερα ο εξτρέμ του Παναιτωλικού δημιούργησε το γκολ που τελείωσε το ματς, αφού από γύρισμά του ο Ζιβζιβάτζε διαμόρφωσε το 2-0. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT