Η ΑΕΚ νίκησε στο 91′ τον Ολυμπιακό

Με γκολ του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1΄) η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασίστ του Μάνταλου και το ιδανικό τελείωμα του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1΄) χάρισαν στην ΑΕΚ τη νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena. Ο Αθανασιάδης κράτησε την ομάδα του στην κορυφή με 65 βαθμούς, έναντι 63 του ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν ανώτεροι, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον Ελληνα γκολκίπερ της Ενωσης να πραγματοποιεί σημαντικές επεμβάσεις. Στο τέλος οι «κιτρινόμαυροι» «τιμώρησαν» την αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού και με πλασέ του Ελίασον από ασίστ του Μάνταλου πήραν τους τρεις πόντους της νίκης.

Η πρώτη απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 10′ με τον Ποντένσε να βρίσκει τον Μασούρα ανενόχλητο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την ομάδα του. Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός, είχε δύο μεγάλες στιγμές, στις οποίες ο Αθανασιάδης ήταν πάλι «παρών». Αρχικά σε σουτ του Εσε, το οποίο ο Ελληνας γκολκίπερ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και στη συνέχεια σε τετ-α-τετ του Ελ Καμπί από νέα πάσα του Ποντένσε. 

Στο 62′ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Αμραμπατ με τον τελευταίο να πλασάρει στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σωστά σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.  

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 65′ όταν ο Ζέλσον Μάρτινς με εξ επαφής κεφαλιά μετά από γέμισμα του Τσικίνιο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ελληνας γκολκίπερ συνέχισε να είναι ανίκητος με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει δίχτυα σε μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 82′. Ο Αθανασιάδης σταμάτησε το σουτ του Τσικίνιο μέσα από την περιοχή με μεγάλη επέμβαση, με τον Γιόβετιτς στο ριμπάουντ να μην βρίσκει δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ «χτύπησε» στο τέλος, ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Ελίασον και ο Σουηδός πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον Τζολάκη για το 1-0. 

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (77′ Πόνσε), Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (86′ Λιoύμπισιτς)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (93′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Μασούρας (60′ Ζέλσον Μάρτινς), Ελ Καμπί (60′ Ναβάρο)

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT