Ευρωλίγκα: Η εβδομάδα των αποδείξεων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Η εβδομάδα των αποδείξεων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Δύο ματς-φωτιά για τους «αιωνίους» σε Βελιγράδι και Φάληρο με φόντο το Βερολίνο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη εβδομάδα του ελληνικού μπάσκετ που ίσως κρίνει την παρουσία Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας ξεκινάει απόψε. Με τη σειρά των αγώνων στο 1-1, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» απέναντι σε Μακάμπι και Μπαρτσελόνα καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να βρεθούν στο Βερολίνο (24-26/5). Το «τριφύλλι» απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας, όμως ο Εργκίν Αταμάν παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως στο Βελιγράδι η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει τις τρεις νίκες, αρχής γενομένης από σήμερα (20.00). «Αξίζουμε να πάμε στο Final 4 και θέλουμε ακόμη δύο νίκες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν θα κριθεί αύριο το Final 4. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν best-of-seven σειρές, είναι αρκετά και τα πέντε ματς. Δίνουμε πολλούς αγώνες, οι παίκτες θα πεθάνουν», ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός, που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο παιχνίδι, τον Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός παίκτης μετέβη στην πατρίδα του προκειμένου να εξεταστεί από δικό του γιατρό μετά τον τραυματισμό του. Ωστόσο και οι Ισραηλινοί αναμένεται να έχουν μια σημαντική απουσία, αφού ο Ουέιντ Μπάλντουιν, παρότι ταξίδεψε στο Βελιγράδι, δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. «Ο Μπάλντουιν θα κάνει νέα μαγνητική. Θα ξέρουμε το πρωί της Τρίτης περισσότερα. Το Game 2 ανήκε στον Παναθηναϊκό, έπαιξε με περισσότερη ενέργεια. Αντέδρασε. Τώρα είναι σειρά μας να αντιδράσουμε», τόνισε ο Κάτας.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φέρει τη σειρά με την Μπαρτσελόνα εκεί που θέλει και μένει να εκμεταλλευθεί την έδρα του, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι (21.30, ΣΕΦ). Σε αυτό το σημείο στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Είμαστε προνομιούχοι που έχουμε το πλεονέκτημα. Οπως ήταν η Μπαρτσελόνα προνομιούχα που το είχε στα προηγούμενα δύο ματς. Επί της ουσίας οι ομάδες για 34 αγωνιστικές παλεύουν για να πάρουν το πλεονέκτημα στα play offs». Ο τεχνικός των Πειραιωτών μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Παπανικολάου.

• Η Ευρωλίγκα τιμώρησε τον Ε. Αταμάν με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις του σχετικά με τη διαιτησία και με πρόστιμο 5.000 για τη μη συνεργασία του με τα media. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαιτησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT