Σούπερ Λιγκ 1: Και τώρα οι δυο τους

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν να διεκδικούν το πρωτάθλημα, σε ένα φινάλε - θρίλερ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «πολυθρόνα για δύο» έχει εξελιχθεί πλέον η Σούπερ Λιγκ 1, έξι ημέρες πριν από τη λήξη και του φετινού πρωταθλήματος. Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο εξ αναβολής ντέρμπι στην Τούμπα έβγαλε και τους Πειραιώτες εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Με το λογικό δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα νικήσει την τελευταία αγωνιστική στην «Opap Arena» τη Λαμία, ο Παναθηναϊκός (71 β.) και ο Ολυμπιακός (70 β.) έχουν ήδη τεθεί εκτός μάχης καθώς κανείς τους δεν μπορεί να φτάσει τους τουλάχιστον 78 βαθμούς που θα εξασφαλίσει η περυσινή πρωταθλήτρια σε αυτό το σενάριο.

Απέμεινε έτσι μόνο ο ΠΑΟΚ (74 β.) στο κυνήγι της, αναζητώντας ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που δεν είναι εύκολος, δεν είναι όμως και απίθανος. Θέλει υποχρεωτικά δύο δικές του νίκες αύριο με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με τον Αρη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», συν ήττα ή ισοπαλία της Ενωσης στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Εάν όμως νικήσει εκεί, η ομάδα του Αλμέιδα θα «κλειδώσει» τον τίτλο και θα ετοιμαστεί για τη φιέστα της Κυριακής.

Οι ισοβαθμίες

Με τη νίκη του ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά, όπως η ΑΕΚ, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο όποιος συνδυασμός αποτελεσμάτων κι αν προκύψει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Αυτό θα συμβεί διότι έχει δημιουργηθεί μια «πυραμίδα», με τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία να ευνοούνται σε όλες τις ισοβαθμίες με τις παρακάτω. Η πρωτοπόρος ΑΕΚ υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έναντι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ο Παναθηναϊκός έναντι του Ολυμπιακού.

Σε ρόλο ρυθμιστή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που έχουν και τεράστιο κίνητρο προκειμένου να αποφύγουν την τέταρτη θέση.

Με αυτά τα δεδομένα, την 4η θέση θα την καταλάβει υποχρεωτικά ένας από τους Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Οποιος κι αν είναι αυτός, η έξοδός του στην Ευρώπη θα κριθεί ανάλογα από το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου. Εάν κατακτήσουν το τρόπαιο οι «πράσινοι», δεν χαλάει η σειρά, αλλά εάν το πάρει ο Αρης, τότε θα κερδίσει αυτός το εισιτήριο για το Europa League και θα μείνει εκτός Ευρώπης ο 4ος της Σούπερ Λίγκας, όποιος κι αν είναι αυτός. Δημιουργείται έτσι μια πολύ πιεστική κατάσταση για τους δύο «αιωνίους». Αν δεν νικήσει τη Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης στα 100ά του γενέθλια, έπειτα από μια ιστορική χρονιά που θα παίξει στον τελικό του Conference League, ενώ στο δικό του εφιαλτικό σενάριο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τα χάσει όλα εκεί που δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες ακόμη και για νταμπλ!

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού αύριο θα είναι η κόπωση που γεννάει το τέταρτο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων μέσα σε 15 ημέρες, χωρίς πάντως να έχει κάποια απουσία, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν υπολογίζει στους Ρότα (τιμωρημένος) και Φερνάντεζ (τραυματίας). Διαιτητής ορίστηκε ο Elite Γερμανός Τομπίας Στίλερ. Λευκό απουσιολόγιο θα έχει και ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας (το διευθύνει ο Ολλανδός Αλαρντ Λιντχάουτ), ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει πιθανότατα χωρίς τους Ιωαννίδη (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς), Βέρμπιτς (ίωση) και Σένκεφελντ (μέση). Διαιτητής στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα Λαμία – Αρης ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT