Μ. Τεντόγλου: Στο Παρίσι θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια

Μ. Τεντόγλου: Στο Παρίσι θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια

Στην προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος. Τι είπε για τους αντιπάλους του και για τον προπονητή του

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα βρίσκεται στο βάθρο των νικητών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ελληνας πρωταθλητής επισήμανε τη διαφορά των Ολυμπιακών Αγώνων από τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, κάνοντας λόγο για «άλλο επίπεδο». «Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, να κερδίζεις παντού, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλος αγώνας, θέλει κάτι άλλο για να κερδίσεις και να επικρατήσεις εκεί πέρα», σημείωσε. «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζει ο πιο έτοιμος, όχι ο καλύτερος αλλά ο πιο έτοιμος. Αυτός που έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και πάει για να κερδίσει», πρόσθεσε.

Ενθυμούμενος στιγμές από την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021, στο Τόκιο, ο Ελληνας άλτης ανέφερε πως «δεν πήγα για να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ηξερα ότι θα χρειαστεί κάτι πολύ μεγάλο και έβλεπα και τους αντιπάλους μου ότι ήταν πολύ δυνατοί, εγώ απλά πήγαινα για μετάλλιο. Το ότι το κέρδισα ήταν ότι μου βγήκε εκείνη την ημέρα. Ελεγα μέσα μου ένα αλματάκι χρειάζεται για να νικήσω, ένα 8,25μ., θα ήταν χαζομάρα να μην το καταφέρω».

«Στο Παρίσι, θα είμαι στα μετάλλια σίγουρα. Αλλά την πρώτη θέση ποτέ δεν την ξέρεις, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω το χρυσό. Το καλύτερο δυνατό θα ήταν να κερδίσω και να κάνω και μια καλή επίδοση, ένα ρεκόρ για παράδειγμα. Πάντα θέλω να κάνω ρεκόρ. Αμα δεν κάνω ρεκόρ θα ήθελα να είναι κάτι μεγάλο, να το χαρώ. Ονειρό μου να κάνω άλμα στα 8,.75μ. Είναι όλοι πολύ δυνατοί, είναι πολύ “πεινασμένοι”, πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες βλέπεις θαύματα να γίνονται και γι’ αυτό ποτέ δεν μιλάω με σιγουριά».

Ερωτηθείς για τους αντιπάλους του, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ειδική μνεία στους αθλητές από την Τζαμάικα. «Εχουν όλοι τη δίψα να με κερδίσουν. Ειδικά οι Τζαμαϊκανοί φέτος θέλουνε να με διαλύσουνε, το ξέρω. Πέρσι, σε κάθε αγώνα, πάντα ήταν πρώτος ένας Τζαμαϊκανός και κέρδιζα εγώ στην τελευταία προσπάθεια. Το έκανα σε Τζαμαϊκανό σε τρεις αγώνες σερί. Πιστεύω θα με φάνε. Είναι πολύ ενοχλητικό να χάνεις στην τελευταία προσπάθεια».

Τι είπε για τον Γιώργο Πομάσκι

«Είναι πολύ καλός, ένας άψογος προπονητής, ξέρει τα πάντα τόσα χρόνια. Είναι στο παιχνίδι και είναι ο καλύτερος. Μετά από κάθε άλμα πηγαίνω πάντα σε εκείνον να μου πει κάτι, πολλές φορές μου λέει μια μικρή λεπτομέρεια που πετυχαίνω αμέσως στο επόμενο άλμα», ανέφερε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT