Κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ

Κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ

Μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο ΠΑΟΚ έπειτα από το 4-1 επί του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, για την 9η αγωνιστική των Play Off της Super League, νίκησε με τα γκολ των Τάισον (37′), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (72’πεν., 90’+2′) και Αντελίνο Βιεϊρίνια (89′) εκμεταλλευόμενη σε απόλυτο βαθμό τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ μείωσε προσωρινά σε 2-1 με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (78′), αλλά πέρασε τελικά στην τέταρτη θέση.

Στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, με το διαγώνιο σουτ του Μπράντον Τόμας να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Τόμας Μουργκ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να περνάει στη θέση του Αυστριακού. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. 

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 22′, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να προλαβαίνει προ του Αντράζ Σπόραρ έπειτα από την επικίνδυνη σέντρα του Γιάννη Κώτσιρα. Στο ημίωρο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Χουάνκαρ εντός περιοχής, ωστόσο Αλαρντ Λίντχουτ και VAR (Γιόσεμ Κάμπχουις και Θανάσης Κόλλιας) συμφώνησαν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό. 

Οι «ασπρόμαυροι» εν τέλει άνοιξαν το σκορ στο 37′. Ο Ρούμπεν Πέρεθ απέτυχε σε φαινομενικά εύκολη φάση να διώξει την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας βρήκε ωραία τον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος είχε εύκολο έργο για το 1-0. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεν την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να φτιάξει φάσεις. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην περιοχή του Κοτάρσκι με μεγαλύτερη ευκολία. Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 61′, με τη σέντρα-σουτ του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Κοτάρσκι να νικάει με το δεξί πόδι σε τετ α τετ τον Σπόραρ που δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ενέργεια και πάσα του Ντάνιελ Μαντσίνι. 

Στο 71′ ήρθε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς για το 2-0. Στο 78′, από σέντρα του Φιλίπ Μλαντένοβιτς και άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι, με κεφαλιά ο Γερεμέγεφ μείωσε σε 2-1. 

Στη συνέχεια όμως ο Βιεϊρίνια «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς έκανε το τελικό 4-1 έπειτα από ενέργεια του Γιόνι Ότο. 

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει τον Αρη στο τοπικό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» (Κυριακή 19/5, 20:00) ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Άλαρντ Λίντχουτ (Ολλανδία).

Κίτρινες: Κουλιεράκης, Σαμάτα – Χουάνκαρ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (19′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (67′ Α. Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Τόμας (67′ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ, Μπερνάρ (85′ Βιλένα), Τσέριν (90’+2′ Λημνιός), Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT