Ο Ολυμπιακός «έριξε» την ΑΕΚ από την κορυφή

Ο Ολυμπιακός «έριξε» την ΑΕΚ από την κορυφή

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 9ης ημέρας των play off, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «έριξε» την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 9ης ημέρας των play off, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αντρέ Ορτα στο 65΄ και το 90+2΄.  

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Ελ Κααμπί να πλασάρει από πλάγια θέση με το αριστερό και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με τα πόδια στο 10΄. Γενικά ο Αυστριακός ήταν αρκετά σταθερός και σε κάποια μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι «ερυθρόλευκοι» με Φορτούνη και Εσε, μετά από απουσία δύο μηνών.

Η ΑΕΚ έπαιξε με μακρινές μπαλιές προς τους γρήγορους Ελίασον, Γκαρσία. Στην πρώτη τέτοια φάση ο Λιβάι Γκαρσία ήταν οριακά οφσάιντ κι έτσι δεν κατακυρώθηκε το πέναλτι το οποίο κέρδισε από τον Τζολάκη στο 8΄.

Στη δεύτερη ο Γκαρσία ξέφυγε από τους αμυντικούς και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Ελίασον, ο οποίος προ κενής εστίας, σούταρε άουτ στο 37΄. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο και έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς. 

Ο Αλμέιδα επιχείρησε ενισχύσει το κέντρο με τον Γενς Γιόνσον και να τοποθετήσει τον Πινέδα στη δεξιά πλευρά, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, την οποία κάλυπτε ο νεαρός Αποστολόπουλος.

Η ΑΕΚ πίεσε πιο ψηλά δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των γηπεδούχων για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός επανήλθε σε ρόλο «οδηγού» και στο 60 «άγγιξε» το γκολ όταν το απευθείας φάουλ το Φορτούνη χτύπησε το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 65΄ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος κέρδισε τη μπάλα έβγαλε συρτή μπαλιά στο ύψος της περιοχής και ο Αντρέ Ορτα -ο κορυφαίος του Ολυμπιακού- άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Με την είσοδο του Νόρντιν Αμπραμπατ η ΑΕΚ απέκτησε την ενέργεια που της έλειπε στην επίθεση. Συγκινητικός ο 37χρονος Μαροκινός, «τράβηξε» τους συμπαίκτες του όσο μπορούσε για τη μεγάλη ανατροπή. Με φοβερή μπαλιά στο 85΄ «βρήκε» τον Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τζολάκης στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ενωσης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ σταμάτησε ξανά ο Τζολάκης, στερώντας από τους φιλοξενούμενους το βαθμό της ισοπαλίας, που πρακτικά βέβαια δεν θα άλλαζε κάτι αφού η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντρέ Όρτα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με μία σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση. 

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κίνι, Τσικίνιο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ντόη, Κάρμο, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88΄ Καρβάλιο), Ορτα, Ποντένσε (81΄ Ζέλσον), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (70΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (61΄ Άμραμπατ), Αραούχο (61΄ Πόνσε), Γκαρσία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT