Premier League: Στη σέντρα… το VAR

Οι αντιδράσεις στην πρόταση της Γουλβς για κατάργηση του VAR

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στη σεζόν έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα διαιτητικά λάθη παρά την ύπαρξη του VAR, για τα οποία η Ενωση Διαιτητών έχει απολογηθεί δημοσίως. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, με τη Γουλβς, ωστόσο, να ταράζει τα νερά στη Βρετανία, ζητώντας την κατάργηση του Video Assistant Referee. Για να γίνει πράξη η πρότασή της θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 2/3 των κλαμπ της Λίγκας, ήτοι 14 από τις 20 ομάδες.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη, όλοι απλώς αναζητούμε το καλύτερο δυνατό για το ποδόσφαιρο και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εργαστεί σκληρά για να πετύχει η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας. Ωστόσο, ύστερα από πέντε σεζόν με VAR στην Premier League, είναι καιρός για μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το μέλλον. Η θέση μας είναι ότι το τίμημα που πληρώνουμε για μια μικρή αύξηση στην ακρίβεια των διαιτητικών αποφάσεων έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του παιχνιδιού και ως εκ τούτου θα πρέπει να το αφαιρέσουμε από τη σεζόν 2024/25», αναφέρει η Γουλβς.

Premier League: Στη σέντρα… το VAR-1

Ετσι, μέσα σε λίγες ώρες άρχισε μια μεγάλη κουβέντα στην Premier League, για το αν πρέπει ή όχι να καταργηθεί το VAR. Δεν έμεινε στο παρασκήνιο αυτή η κουβέντα, πέρασε σε επίσημο επίπεδο προκαλώντας έκπληξη και αναταραχή μεταξύ των ομάδων.

«Τα άλογα ήταν υπέροχα. Και αν είχαμε μείνει μαζί τους δεν θα υπήρχε σήμερα ρύπανση από αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καταργήσουμε το αυτοκίνητο» τονίζει ο δημοσιογράφος των Times, Μάρτιν Σάμουελ, σχολιάζοντας πως ένα τόσο καλό εργαλείο δεν πρέπει να χαθεί.

Η εξέγερση της Γουλβς κατά του VAR ήρθε απροειδοποίητα και μένει να δούμε αν θα βρει άλλους 13 συμμάχους για να ψηφίσουν την πρότασή της. Σημειώνεται ωστόσο πως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η πρόταση θα φτάσει σε ψηφοφορία.

Premier League: Στη σέντρα… το VAR-2

Ο Γουέιν Ρούνεϊ, ένας από τους μεγάλους σταρ των αγγλικών γηπέδων, στάθηκε στο πλευρό της Γουλβς. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να καταργηθεί το VAR, αποδεχόμενος την πιθανότητα του ανθρώπινου λάθους από τους διαιτητές.

Από την πλευρά της, η Λίγκα σχολίασε πως το θέμα θα συζητηθεί με τους συλλόγους στη γενική ετήσια συνάντηση τον ερχόμενο μήνα, τονίζοντας πως μέχρι τότε οι ομάδες μπορούν να κάνουν τις προτάσεις τους, αλλά και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το Video Assistant Referee.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι υποστηρίζει πλήρως τη χρήση του και δεσμεύεται για βελτιώσεις στο σύστημα, «με στόχο το όφελος του αθλήματος και των οπαδών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT