Ο οδοντίατρος που θα αγωνιστεί για 6η φορά σε Ολυμπιακούς

Ο οδοντίατρος που θα αγωνιστεί για 6η φορά σε Ολυμπιακούς

Ο 44χρονος οδοντίατρος και αθλητής του πινγκ πονγκ κατάφερε να πάρει την πρόκριση και στη διοργάνωση του Παρισιού θα προσθέσει το όνομά του στη «χρυσή» ελληνική λίστα με τους αθλητές που έχουν αγωνιστεί έξι φορές στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 6η φορά θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο 44χρονος οδοντίατρος και αθλητής του πινγκ πονγκ κατάφερε να πάρει την πρόκριση και στη διοργάνωση του Παρισιού θα προσθέσει το όνομά του στη «χρυσή» ελληνική λίστα με τους αθλητές που έχουν αγωνιστεί έξι φορές στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή. Μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει μόνο η Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), Άγη Κασούμη (σκοποβολή) και Τάσος Μπουντούρης (ιστιοπλοΐα).    

Η πρόκριση για τον πρωταθλητή μας ήρθε από το τουρνουά του Σεράγεβο. Ο Παναγιώτης Γκιώνης νίκησε τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ με 4-0 σετ και μπήκε στη δυάδα των αθλητών που «σφράγισαν» το εισιτήριο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο αντίπαλός του ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την πρόκριση αλλά ο 44χρονος οδοντίατρος δεν του άφησε, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, πολλά περιθώρια για να το… επιβεβαιώσει.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης γνωρίζει από forehand, backhand, service και τακτική αλλά ξέρει και από σφραγίσματα, εμφυτεύματα και εξαγωγές. Ο πρωταθλητισμός όμως δεν του αφήνει μεγάλα περιθώρια για να ασκήσει την επιστήμη του. «Για να μη ξεχάσω αυτά που έμαθα τα εφαρμόζω σε συγγενείς και φίλους», είχε, κατά το παρελθόν, δηλώσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στην «Καθημερινή».

Το γούρι του Παναγιώτη Γκιώνη και ο Παναθηναϊκός

Η ενασχόληση του Παναγιώτη Γκιώνη με το πινγκ πονγκ άρχισε από την παιδική ηλικία. Ένα σωματείο βρισκόταν κοντά στο σπίτι του και σε ηλικία εννέα ετών μπήκε στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην αρχή ήταν ένα παιχνίδι, στη συνέχεια, έγινε ένα… σοβαρό παιχνίδι. Το ταλέντο του φάνηκε πολύ γρήγορα και σε ηλικία 12 ετών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα -15 ετών. Από τότε ακολούθησαν και άλλες διακρίσεις: Χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα και, φυσικά, προκρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 2004 μέχρι και σήμερα μετράει τη ζωή του με… ολυμπιάδες, μένει πιστός στα γούρια του αλλά και στις αξίες του.

Το γούρι του Παναγιώτη Γκιώνη δεν είναι άλλο από ένα τηλέφωνο στη μητέρα του. Πριν από κάθε σημαντικό αγώνα ένα τηλέφωνο στη μητέρα του θα του δώσει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται. Ακόμα και εάν το ξεχάσει ο ίδιος θα του το θυμίσει ο προπονητής του. Τα τελευταία 24 χρόνια αγωνίζεται στο εξωτερικό. Το 2022 όμως αποφάσισε να φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού. «Είμαι Παναθηναϊκός. Δεν το έκανα για χρήματα. Θα μπορούσα να πάρω περισσότερα χρήματα σε άλλη ομάδα. Ήθελα πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου να έχω φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού», έχει πει σε συνεντεύξεις του.

Το 2021 και μετά την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να προκριθεί και στη διοργάνωση του Παρισιού αλλά λόγω ηλικίας θα ήταν δύσκολο. Στο Σεράγεβο όμως ο 44χρονος πρωταθλητής απέδειξε ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε η ηλικία είναι μόνος ένας αριθμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT