ΠΑΟΚ: Με «προίκα» στο νέο Champions League

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχοντας σύμμαχο τις καλές του πορείες στο Conference League, μπαίνει στους ισχυρούς των προκριματικών της ανανεωμένης διοργάνωσης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ από χθες βράδυ πανηγυρίζει τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του, έναν τίτλο ιδιαίτερα σημαδιακό καθώς θα είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το format της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την ερχόμενη σεζόν αλλάζει ύστερα από χρόνια, μοιάζοντας σε αρκετά σημεία με την Ευρωλίγκα και ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει μπροστά του την ευκαιρία αλλά και την πρόκληση της διάκρισης.

Σύμμαχός του οι δύο εξαιρετικές πορείες που έκανε στο Conference League φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Η πρώτη σημειώθηκε στην παρθενική παρουσία της διοργάνωσης και η δεύτερη φέτος, όπου αποκλείστηκε από την Μπριζ χαρίζοντάς του συνολικά 37.000 βαθμούς στο ranking της UEFA.

Αποφεύγει ομάδες «παγίδες»

Ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας θα βρεθεί στην κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, ενώ οι αναμετρήσεις του θα διεξαχθούν στις 23-24/7 και 30-31/7.

Το θετικό γι’ αυτόν θα είναι πως έχοντας συγκεντρώσει 37.000 βαθμούς, θα βρίσκεται στους ισχυρούς, αποφεύγοντας ομάδες «παγίδες» όπως οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπόντο Γκλιμτ, Σπάρτα Πράγας, Μάλμε και ΑΠΟΕΛ.

Υποψήφιοι αντίπαλοί του θα είναι οι: Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Στεάουα (Ρουμανία), Κλάκσβικ (Ν. Φερόε), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ), Δε Νιου Σεντς (Ουαλία), Ρίγα (Λετονία), Πετροκούμπ (Μολδαβία), Μπαλκάνι (Κόσοβο), Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία).

Τρεις προκρίσεις μέχρι το όνειρο

Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, θα είναι και πάλι στους ισχυρούς στην κλήρωση της 22ης Ιουλίου, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 6-7/8 και 13/8.

Σε αυτή τη φάση, θα συμμετάσχουν 12 ομάδες και οι «ασπρόμαυροι» πιθανόν να βρουν μπροστά τους μία εκ των Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μάλμε (Σουηδία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Αν περάσει και αυτό το εμπόδιο θα βρεθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ένα βήμα πριν το League Stage της ανανεωμένης διοργάνωσης.

Η κλήρωση θα γίνει στις 5/8, οι αγώνες στις 20-21/8 και 27-28/8 και θα είναι και πάλι στους ισχυρούς.

Συνολικά εκεί θα βρεθούν δέκα ομάδες. Οι έξι ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο μαζί με τις Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρό Αστέρα, Γαλατασαράι και την τέταρτη ομάδα που θα είναι είτε η Σαχτάρ Ντόνετσκ ή η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτήσει το φετινό τρόπαιο.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στην ελίτ του νέου Champions League θα πρέπει να κάνει τρεις προκρίσεις.

Αν τα καταφέρει, θα αγωνιστεί στο League Stage των 36 ομάδων, έχοντας εγγυημένους οκτώ αγώνες μέχρι τις 29/1/2025, που θα γεμίσουν τα ταμεία του με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εάν στην ενιαία βαθμολογία τερματίσει στις θέσεις 1-8, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, θα προκριθεί απευθείας στους «16». Αν τερματίσει στις θέσεις 9-24 θα παίξει έναν ακόμα νοκ άουτ γύρο για να συνεχίσει στους «16» και αν τερματίσει στις θέσεις 25-36 ολοκληρώνει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Εννοείται πως εφόσον ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης, δεν σταματάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, αλλά θα «πέσει» στα πλέι οφ του Europa League και αν αποκλειστεί από τον 2ο θα συνεχίσει στο Conference League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT