Ο ΠΑΟΚ της νέας εποχής

Δύο τίτλοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» επί εποχής Σαββίδη και Λουτσέσκου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ασπρόμαυρο ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη και πόλεων έξω από την Ελλάδα, όπως η Στουτγκάρδη και η Λεμεσός, για να πανηγυρίσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον τίτλο που κατέκτησε η ομάδα τους ίσως στο πιο όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών, με πολλά εντυπωσιακά παιχνίδια και τέσσερις ομάδες να το διεκδικούν σχεδόν μέχρι το φινάλε! Και το πήρε τελικά η ομάδα που φάνηκε να εγκαταλείπει πρώτη τη μάχη μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και την ισοπαλία στη Λαμία, όταν έμεινε τέσσερις αγώνες πριν από το φινάλε 7 βαθμούς πίσω από την πρώτη (τότε) ΑΕΚ.

Για να ντύσει με τα δικά του χρώματα αυτό το συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Τούμπα, συν ακόμη μία επί του Αρη στο «Κλ. Βικελίδης», με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η Ενωση δεν θα περνούσε νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης». Οποιοσδήποτε κρίκος κι αν έσπαγε σε αυτή την αλυσίδα, ο τίτλος θα κατέληγε σε άλλα χέρια. Δεν έσπασε τίποτα τελικά! Το σενάριο της απόλυτης ανατροπής κύλησε σαν νεράκι και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της σχεδόν εκατόχρονης ιστορίας του, με τα δύο πρόσφατα να έρχονται την τελευταία πενταετία με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι της ομάδας και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της.

Περισσότεροι από 40.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας για να γιορτάσουν την απονομή του τροπαίου, που έφτασε αεροπορικώς από την Αθήνα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, περίπου 32.000 οπαδοί της ΑΕΚ είχαν γεμίσει ασφυκτικά την «Opap Arena» περιμένοντας να κάνουν αυτοί τη φιέστα του πρωταθλητή, αλλά τα νέα από τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τελικά καλά για την ομάδα τους. Αυτό δεν τους εμπόδισε να χειροκροτήσουν θερμά τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν να κρατήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συναρπαστικό και κρίσιμο ντέρμπι έγινε και στη Λεωφόρο, όπου ο ενθουσιώδης Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, ξέμεινε από δυνάμεις και ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό, χάνοντας μέσω του πρωταθλήματος τον δρόμο για την Ευρώπη. Εχει όμως τη διέξοδο του Κυπέλλου, όπου το Σάββατο θα διεκδικήσει μαζί με τον Αρη το τρόπαιο και το εισιτήριο για το Europa League, με τον νικητή να σώζει τη χρονιά και τον ηττημένο να την έχει ολότελα χαμένη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT