Δεύτερη σύμβαση για το ΟΑΚΑ μέσα σε δύο χρόνια

Δεύτερη σύμβαση για το ΟΑΚΑ μέσα σε δύο χρόνια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια υπεγράφη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από την Περιφέρεια Αττικής. Τον Μάιο του 2022 είχε υπογραφεί σύμβαση από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον τότε περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,8 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια μετά υπεγράφη και πάλι σύμβαση με το ίδιο αντικείμενο. Αυτή τη φορά την υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, και ο προϋπολογισμός είναι ύψους 5,7 εκατ. ευρώ.

Το 2022, σε μία μεγαλόπρεπη εκδήλωση στο ΟΑΚΑ, οι αθλητές του κλασικού αθλητισμού ενημερώθηκαν ότι άμεσα θα υλοποιείτο το έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ» και το στάδιο θα φιλοξενούσε και πάλι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις προκειμένου να βρεθεί ο ελληνικός στίβος «στο διεθνές επίκεντρο». Χθες, στον ίδιο χώρο, ακούστηκαν και πάλι τα ίδια λόγια.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία δημοπράτησε και εκτελεί το έργο για λογαριασμό του ΟΑΚΑ, βάσει της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το ΥΠΠΟΑ και το ΟΑΚΑ. Προβλέπεται η αντικατάσταση των ταρτάν στο κεντρικό στάδιο, στο προθερμαντήριο, στα βοηθητικά και στο κλειστό προπονητήριο. Στο κλειστό κολυμβητήριο θα πραγματοποιηθεί στεγανοποίηση της οροφής ενώ ένα τμήμα της περίφραξης της εγκατάστασης θα αντικατασταθεί με νέες θύρες.

«Σε ένα χρόνο από τώρα, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν στη διάθεσή τους έναν υπερσύγχρονο χώρο αθλητισμού, πλήρως λειτουργικό και ασφαλή, όπως αξίζει στα “χρυσά παιδιά” μας», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς είναι από τους βασικούς μας εταίρους στη συστράτευση όλων των φορέων για αθλητικά κέντρα σύγχρονα και πλήρως λειτουργικά. Προχωράμε στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου, που στοχεύει στο να καταστήσει ξανά το εμβληματικό Ολυμπιακό μας Στάδιο πόλο έλξης μεγάλων διοργανώσεων», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT