Europa League: Ενας τελικός δύο φύσει επιθετικών ομάδων

Europa League: Ενας τελικός δύο φύσει επιθετικών ομάδων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δουβλίνο φιλοξενεί απόψε (22.00) τον τελικό του Europa League και ετοιμάζεται για μια αναμέτρηση γεμάτη θέαμα, καθώς τόσο η Αταλάντα όσο και η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι φύσει επιθετικές ομάδες.

Ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί κι ένα αουτσάιντερ, αφού η Λεβερκούζεν προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, κατακτώντας αήττητη τον τίτλο και μάλιστα τον πρώτο στην Ιστορία της, ενώ παραμένει ολόκληρη τη σεζόν αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Εχοντας πια αποτινάξει την… κατάρα του αιωνίως χαμένου, η αρμάδα του Βάσκου καπετάνιου Τσάμπι Αλόνσο έχει μετατρέψει το παρατσούκλι της «Νεβερκούπεν», δηλαδή χωρίς κάποιο μεγάλο τρόπαιο, σε «Νεβερλούζεν», αυτής δηλαδή που δεν ηττάται ποτέ. Πάντως, η ομάδα της Μπάγερ έχει ήδη κατακτήσει μία φορά τον πρόδρομο του θεσμού, το κύπελλο UEFA, το 1988.

Απέναντί τους οι «ασπιρίνες» θα βρουν μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις να παίζει – φιλόδοξη μεν, πρωτάρα δε, σε ευρωπαϊκό τελικό. Η Αταλάντα του Τζαν Πέρο Γκασπερίνι είναι μια νεανική ομάδα με πολλές επιλογές στην επίθεση, αλλά θα χρειαστεί να δείξει ψυχραιμία καθώς ακόμη και αν προηγηθεί, απόψε το έργο της να κρατήσει το σκορ θα είναι δύσκολο απέναντι στη νέα πρωταθλήτρια Γερμανίας, που ειδικεύεται στις ανατροπές.

Αξίζει να προσέξει κανείς από την Αταλάντα τον διεθνή Ολλανδό Τέουν Κουπμάινερς με το «γλυκό» αριστερό πόδι, που αναμένεται να περάσει την πόρτα του «Ανφιλντ» το καλοκαίρι, και από τη Λεβερκούζεν τον Φλόριαν Βιρτς, τον διεθνή με τη Γερμανία αριστερό χαφ που μόλις έκλεισε τα 21 του.

Κοινό στοιχείο των δύο αντιπάλων ότι φέτος είναι φιναλίστ και στα εγχώρια κύπελλα, αλλά η μεν Αταλάντα ηττήθηκε ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας από τη Γιουβέντους, η δε Λεβερκούζεν έχει σε τρεις ημέρες και τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν της Β΄ Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT