Κύπελλο: Αυλαία με άρωμα γυναίκας

Η Στ. Φραπάρ κλείνει τη σεζόν στην Ελλάδα και θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφυρίχτρα από τα πάνω ράφια της ευρωπαϊκής διαιτησίας θα βάλει τάξη στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, με την πολύ ιδιαίτερη πινελιά ότι θα βρίσκεται σε γυναικεία χείλη! Η Στεφανί Φραπάρ, η γυναίκα που έχει γράψει μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη διαιτησία, επιλέχθηκε για να διευθύνει τον τελικό Παναθηναϊκού – Αρη, που θα κρίνει ένα τρόπαιο και το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Europa League. Ηταν ένας ορισμός που δεν προκάλεσε αιφνιδιασμό, καθώς η ΕΠΟ είχε σκοπίμως αφήσει να διαρρεύσει η υποψηφιότητά της ώστε να μετρήσει τις πιθανές αντιδράσεις για να πάρει με μεγαλύτερη ασφάλεια την οριστική της απόφαση. Κανείς από τους δύο φιναλίστ δεν αντέδρασε αρνητικά, οπότε η επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες και έγραψε Ιστορία.

Ο τελικός του ελληνικού Κυπέλλου αναμφίβολα δεν είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην πολύχρονη καριέρα της Φραπάρ. Σε ηλικία μόλις 41 ετών η Γαλλίδα ρέφερι έχει προλάβει να αλώσει πολλά… ανδρικά κάστρα, έχοντας πολύ σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό της. Είναι η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος (Αμιάν – Στρασμπούρ το 2019 – έχει συνολικά πάνω από 80), η πρώτη που έπαιξε σε ευρωπαϊκό τελικό (το Σούπερ Καπ Λίβερπουλ – Τσέλσι το 2020), η πρώτη σε αγώνα ομίλου του Champions League (2020), η πρώτη σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας (το 2022 Νις – Ναντ), η πρώτη σε προκριματικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ολλανδία – Λετονία το 2021) και η πρώτη που διηύθυνε αγώνα της τελικής φάσης του – το 2022 το παιχνίδι Γερμανία – Κόστα Ρίκα στο Κατάρ. Θεωρείται, δικαίως για πολλούς ειδικούς, η κορυφαία γυναίκα διαιτητής όλων των εποχών!

Η πίεση για τη Στεφανί Φραπάρ είναι μεγάλη, αλλά είναι πολύ έμπειρη για να λυγίσει από το βάρος ενός παιχνιδιού ιδιαίτερα σημαντικού και για τους δύο φιναλίστ. Για τον Αρη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο μετά το 1970 και για τον Παναθηναϊκό ένα παυσίπονο για την απώλεια του πρωταθλήματος, με πρόσθετο δέλεαρ και για τους δύο το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Σημαντικό για τους «πράσινους» είναι ότι ο Ιωαννίδης μπήκε σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις και υπολογίζεται κανονικά, όπως και ο Αϊτόρ, που επέστρεψε από την Ισπανία. Καλά νέα περιμένει και ο Αρης με την αναμενόμενη επιστροφή του Βέλεθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT