Ανοίγει πανιά για Σύρο το 61ο Ράλλυ Αιγαίου

Ανοίγει πανιά για Σύρο το 61ο Ράλλυ Αιγαίου

Στις 9 ημέρες που θα διαρκέσει η διοργάνωση, οι έμπειροι ιστιοπλόοι θα τρέξουν συνολικά 350 ναυτικά μίλια σε ιδιαίτερα απαιτητικές ιστιοδρομίες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σύρο, το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα το 1964, θα πλεύσει το φετινό καλοκαίρι (20-29 Ιουλίου) το 61ο Ράλλυ Αιγαίου. Εκεί θα παραμείνει για μία εβδομάδα περίπου και προβλέπονται δύο μεγάλες τοπικές ιστιοδρομίες αλλά και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Το φετινό Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στη Σύρο, με την οποία έχουμε από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στενές και ιδιαίτερες σχέσεις. Στόχος του ομίλου μας είναι να μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε το ενδιαφέρον που χρειάζονται οι νέοι μας προκειμένου να ασχοληθούν με τη θάλασσα. Πιστεύω ότι η φετινή διοργάνωση θα αφήσει εποχή», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στις 9 ημέρες που θα διαρκέσει η διοργάνωση, οι έμπειροι ιστιοπλόοι θα τρέξουν συνολικά 350 ναυτικά μίλια σε ιδιαίτερα απαιτητικές ιστιοδρομίες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Φαληρικό Ορμο και συμβολικά μπροστά από το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», θα περιλαμβάνει ιστιοδρομία με διαδρομή Φάληρο – Σέριφος – Φοίνικας Σύρου, τοπικές ιστιοδρομίες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Ο τερματισμός θα γίνει στο Σούνιο και η τελική απονομή επάθλων θα πραγματοποιηθεί στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT