Conference League – Ολυμπιακός: Το ραντεβού της Ιστορίας του

Conference League – Ολυμπιακός: Το ραντεβού της Ιστορίας του

Απόψε (22.00) η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα για τη «μητέρα όλων των μαχών» για τον Ολυμπιακό έφτασε. Πλέον το αποψινό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην 99χρονη ιστορία της ομάδας. Αλλο πιο πέρα δεν υπάρχει… Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στον τελικό του Conference League και το βράδυ στις 10 με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στην «Opap Arena» και με την ώθηση των οπαδών τους διεκδικούν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο τους.

Μια βραδιά μαγική, μια βραδιά «ερυθρόλευκη», μια βραδιά που εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες του Ολυμπιακού αν θα τη μνημονεύουν για χρόνια και θα την περιγράφουν ακόμη και στα εγγόνια τους. Ενας αγώνας που αν κερδηθεί, γράφει το όνομα της ομάδας με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της Ιστορίας, καθώς θα έχει πετύχει ό,τι καμία άλλη, έχοντας κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο σε επίπεδο συλλόγων.

Ενενήντα λεπτά (ίσως και περισσότερα) και η Φιορεντίνα, η οποία στις βαλίτσες που έφερε στην Ελλάδα έχει και την περυσινή εμπειρία ως φιναλίστ, χωρίζουν τον Ολυμπιακό από το θαύμα. Πλέον τα λόγια περιττεύουν. Τώρα μιλούν η θέληση και το πάθος.

«Στην προπόνηση χθες είδα την όρεξη, το κίνητρο, τη θέληση για το ματς. Πρέπει να πιστέψουν ότι όσα έχουν κάνει έως τώρα είναι καλά και να τα κάνουν για άλλο ένα ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αν δεν τα έχουν δώσει όλα στην προπόνηση, τότε πρέπει να τα δώσουν στον αγώνα», είπε χθες ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος πριν από έναν χρόνο πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη, και προσέθεσε: «Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρις εδώ και δεν είχε όρεξη. Οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι».

Conference League – Ολυμπιακός: Το ραντεβού της Ιστορίας του-1
Η «Opap Arena» ντύθηκε στα χρώματα του μεγάλου αποψινού τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα. [INTIME NEWS]

Οσον αφορά τους ίδιους τους παίκτες, ο Κωνσταντής Τζολάκης που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο «Σουκρού Σαράτσογλου» κόντρα στη Φενέρ είπε: «Είμαστε δίκαια στον τελικό, το έχουμε δείξει αυτό στους προηγούμενους αγώνες. Αυτό που μένει είναι να δείξουμε άλλη μία φορά το καλό μας πρόσωπο», ενώ ο Τσικίνιο προσέθεσε: «Θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση, όμως στο τέλος εάν είμαστε πνευματικά έτοιμοι να πολεμήσουμε όλοι μαζί, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού σημείωσε χθες ότι έχει ήδη αποφασίσει και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη οι παίκτες που θα ξεκινήσουν θα είναι οι Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Εσε, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT