Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 116ο λεπτό, με σκόρερ τον Ελ Κααμπί

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 116ο λεπτό, με σκόρερ τον Ελ Κααμπί, στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League στην OPAP Arena.

Μετά από σέντρα του Εσε στην περιοχή, ο Μαροκινός μπήκε στη φάση με το κεφάλι και νίκησε τον τερματοφύλακα της Φιορεντίνα. Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ, ο Ελ Κααμπί αντικαταστάθηκε από τον Ελ Αραμπί.

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός-1
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η ελληνική ομάδα διεκδικεί τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, ενώ η Φιορεντίνα έχει στόχο να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιό της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, 63 χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 1961.

Δείτε live τον μεγάλο αγώνα

Με την έναρξη του πρώτου 15λέπτου της παράτασης, ο Κίνι πέρασε στη θέση του Ορτέγκα. Μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 έχασε ο Ολυμπιακός στο 95′, όταν σουτ του Γιόβετιτς μπλόκαρε ο Τερατσάνο.

Τι έγινε στο β’ ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Η Φιορεντίνα πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή της στο 59′, με τον Ενζολά να μπαίνει στη θέση του Μπελότι, ενώ στο 74′ ο Αλφρεντ Ντάνκαν αντικατέστησε τον Αρτούρ.

Σε δύο αλλαγές προχώρησε ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος πέρασε στον αγώνα τον Γιόβετιτς στη θέση του Φορτούνη (72′) και τον Ορτα στη θέση του Τσικίνιο (77′).

Ευκαιρία είχε η ιταλική ομάδα λίγο μετά τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα. Ο Μιλένκοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 69′, ο Κουαμέ βρέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός στο 80ο λεπτό, με τον Ιμπόρα να παίρνει την κεφαλια αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Διπλή αλλαγή για τους «βιόλα» στο 81ο λεπτό, με τον Μπάρακ στη θέση του Μποναβεντούρα και τον Ικόνε στη θέση του Κουαμέ.

Ακόμα μία καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο 84′, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ορτα, όταν ο Ελ Καμπί έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός-2
REUTERS/Bernadett Szabo

Τι έγινε στο α’ ημίχρονο

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους Τζολάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Εσε, Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί.

Ο Ιταλός τεχνικός Βιντσένζο Ιταλιάνο επέλεξε τους Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Αρτούρ, Μαντράγκορα, Γκονζάλες, Κουαμέ και Μπελότι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, ενώ ήδη από τα πρώτα λεπτά κάθε ομάδα σημείωσε από μία ευκαιρία.

Στο 4ο λεπτό σουτ του Ποντένσε μπλόκαρε ο πορτιέρε των «βιόλα», ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, σουτ του Μπελότι κατέληξε άουτ.

 

Μάλιστα, προτού συμπληρωθούν 10 λεπτά, ο Μιλένκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

 

Δέκα λεπτά αργότερα, η ιταλική ομάδα είχε διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μποναβεντούρα.

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός-3
Reuters

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με ευκαιρία στο 25′, όταν μετά από κόρνερ ο Ποντένσε πήρε την κεφαλιά, με τον Τερατσάνο να μαζεύει τη μπάλα.

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός-4
Reuters

Ακόμα μία καλή ευκαιρία σημειώσε η Φιορεντίνα στο 38ο λεπτό, όταν ο Μποναβεντούρα έβγαλε σέντρα και ο Τζολάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Κουαμέ.

 

Από μία κίτρινη κάρτα έχει κάθε ομάδα (Ποντένσε στο 29′ και Μαρτίνες στο 42′). Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο 44χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ένταση σημειώθηκε στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, ενώ σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, απεικονίζονται αστυνομικοί ανάμεσα σε οπαδούς της ιταλλικής ομάδας.

Τελικός Conference: Γκολ στο 116′ με τον Ελ Κααμπί, 1-0 ο Ολυμπιακός-5
Reuters
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT