Στους «16» του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στους «16» του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε άνετα επί του Κινέζου Ζιζέν Ζανγκ (Νο42 στον κόσμο) και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβλητικός, εντυπωσιακός και με «καθαρό μυαλό» έως το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε άνετα επί του Κινέζου Ζιζέν Ζανγκ (Νο42 στον κόσμο) στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός και με 3-0 σετ (3-6, 3-6, 1-6) προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε τρομερά συγκεντρωμένος απ’ το πρώτο σετ. Κράτησε το σερβίς του, έκανε μπρέικ με το… καλησπέρα στο σερβίς του Ζανγκ και με καθαρά χτυπήματα και εξαιρετικά πρώτα σερβίς κράτησε με άνεση προβάδισμα τριών γκέιμ έως το 3-6.

Στο δεύτερο σετ το σκηνικο δεν άλλαξε. Ο Τσιτσιπάς «έσπασε» αμέσως το σερβίς του Κινέζου αντιπάλου του, κράτησε με άνεση όλα τα δικά του σερβίς χάνοντας μόλις δύο πόντους, ενώ την κατάλληλη στιγμή έκανε και δεύτερο μπρέικ στο 9ο γκέιμ, παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 3-6.

Στους «16» του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς-1
REUTERS/Yves Herman

Απέναντι σε έναν πλήρως… απογοητευμένο Ζανγκ, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να επιτίθεται στο δικό του σερβίς και μετά το 1-1 στο τρίτο σετ, έκανε δύο μπρέικ (το πρώτο, στο 4ο γκέιμ «γυρίζοντας» απ’ το 40-15), σφραγίζοντας την επιβλητική νίκη του, με ένα άνετο 6-1, που τον οδήγησε στην επόμενη φάση…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT