Basket League: Στους τελικούς ο Ολυμπιακός, έκανε το 2-0 επί του Περιστερίου

Basket League: Στους τελικούς ο Ολυμπιακός, έκανε το 2-0 επί του Περιστερίου

«Πατώντας γκάζι» στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», νικώντας 71-84 την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πατώντας γκάζι» στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», νικώντας 71-84 το Περιστέρι, στη δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών για τα playoffs της Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 2-0, «σκούπισε» τη σειρά και προκρίθηκε στους «τελικούς» του πρωταθλήματος, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο από τον νικητή του άλλου ζεύγους της τετράδας, μεταξύ Παναθηναϊκού και Αρη.

Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» έχουν κάνει ήδη το 1-0 και παίζουν την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνουν το 2-0 και να αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό της διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο πρώτο του 10λεπτο στην τρέχουσα σεζόν, με επιθετική πολυφωνία (10/12 διπ. – 4/6 τρ.) και εξαιρετική άμυνα (δέχτηκε μόλις 13 πόντους), ο Ολυμπιακός, μετά από ένα σερί 14-0, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημιτελικό.

Το 35-13 της πρώτης περιόδου καταδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σε όλους τους «τομείς», αλλά, όπως αποδείχθηκε, τίποτα δεν είχε τελειώσει! Στο δεύτερο 10λεπτο τα δεδομένα άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να «επιστρέφουν» από το -23 και να μειώνουν σε 40-45 περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε καταπληκτική άμυνα και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 6/12 τρίποντα και οι «κυανοκίτρινοι» 6/16, κατάφερε σιγά-σιγά να ρίξει την εις βάρος της μεγάλη διαφορά. Με ένα επιμέρους σκορ 12-3 το Περιστέρι έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο -5 (44-49), δείχνοντας αποφασισμένο να παλέψει.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο τρίτο 10λεπτο αποφασισμένοι να «αποκαταστήσουν την τάξη» και βγάζοντας μεγάλη ενέργεια και γρήγορες επιστροφές, κατάφεραν να πάρουν γρήγορα διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε στο 67-51 τρία λεπτά πριν κλείσει το δεκάλεπτο, δίνοντας επί της ουσίας τέλος στο ματς.

Στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να φτάνει άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-35, 44-49 (ημ.), 60-73, 71-84

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Καρπάνος, Χριστινάκης

Οι συνθέσεις

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 5 (1), Ράγκλαντ 21 (2), Γουίλιαμς 9 (3), Τόμπσον 12, Χουγκάζ 4, Ντάνγκουμπιτς 2, Πουλιανίτης 13 (3), Κασελάκης, Ρένφρο 3, Ξανθόπουλος 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2), Κάναν 11 (2), Παπανικολάου 11 (1), Πίτερς 20 (2), Μιλουτίνοβ 17, Γουίλιαμς-Γκος 4, Λούντζης, Λαρεντζάκης 3 (1), Ναζ Μήτρου-Λονγκ 2, Πετρούσεβ 2, ΜακΚίσικ 3 (1).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT