Στ. Τσιτσιπάς: Στους «8» του Ρολάν Γκαρός με ανατροπή

Στ. Τσιτσιπάς: Στους «8» του Ρολάν Γκαρός με ανατροπή

Παρότι ηττήθηκε στο πρώτο σετ από τον Ματέο Αρνάλντι (νο35 στον κόσμο), ο Ελληνας πρωταθλητής ισοφάρισε στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ (7-6) και έφτασε στη νίκη με 3-1

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι ηττήθηκε στο πρώτο σετ από τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι (νο35 στον κόσμο) με 6-3, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός.

Μετά το πρώτο σετ, ο Ελληνας πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ισοφάρισε στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ (7-6) και έφτασε στη νίκη με 3-1 επί του Ιταλού (6-2 και 6-2 τα άλλα δύο σετ).

Εκεί, όπου θα βρει απέναντί του ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 3-0 του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ (6-3, 6-3, 6-1).

Ο Ελληνας πρωταθλητής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο νεαρό Ματέο Αρνάλντι, καθώς έχασε το πρώτο σετ με 6-3. Κατάφερε να βρει τα πατήματά του, να ισοφαρίσει πολύ δύσκολα σε 1-1 (7-6) και από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Σε 3 ώρες και 11 λεπτά έφτασε στη νίκη και στους «8» του κορυφαίου Grand Slam για 2η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά στην καριέρα του. Η σημερινή ήταν η 26η νίκη του Τσιτσιπά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και η 8η πρόκριση σε προημιτελική φάση τουρνουά τέτοιου επιπέδου, έχοντας από 4 σε Australian Open και Ρολάν Γκαρός. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT