Basket League: Καλό κλίμα πριν από το τζάμπολ

Basket League: Καλό κλίμα πριν από το τζάμπολ

Χαμόγελα και ατάκες από τους «αιωνίους» ενόψει του αποψινού πρώτου τελικού

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια συμβολική φωτογραφία των δύο προπονητών η οποία δείχνει τον δρόμο, ξεκινούν σήμερα (21.15, ΟΑΚΑ) οι τελικοί της Basket League. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δέκα ημέρες μετά τη στέψη των «πράσινων» στο Final Four του Βερολίνου, θα αρχίσουν να λύνουν τους δικούς τους (εγχώριους) λογαριασμούς. Οι μεν «πράσινοι» θέλοντας να πάρουν τα σκήπτρα ύστερα από τρία χρόνια, οι δε «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν τα πρωτεία, που σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή 3η θέση, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του Σούπερ Καπ θα καταστήσουν τη χρονιά επιτυχημένη.

Ο Εργκίν Αταμάν μέσα από τα πράσινα γυαλιά του, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League, προέβλεψε πως θα είναι σκληροί τελικοί, όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι και θα κριθούν από το «πώς θα τα διαχειριστούν οι παίκτες» αλλά και την κόπωση που θα βγει στο παρκέ. Οσον αφορά τη μεταγραφολογία που έχει ήδη ξεκινήσει, ανέφερε πως η ομάδα θα συνεχίσει και τη νέα περίοδο με τον ίδιο κορμό και πως «δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να τους κάνει κάποια προσφορά, γιατί η διοίκηση έχει κάνει συμφωνίες μαζί τους για κάποια χρόνια», κάτι που ισχύει και για τον ίδιο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μέσα από τα κόκκινα γυαλιά που φορούσε, με αρκετή δόση χιούμορ χαρακτήρισε τον συνάδελφό του τυχερό που δεν ξέρει ελληνικά και δεν θα καταλάβει πολλά από όσα θα ακούγονται στις εξέδρες του ΣΕΦ, σε αντίθεση με τον ίδιο, που θα προσπαθήσει να μείνει ψύχραιμος στο ΟΑΚΑ.

Επίσης στάθηκε στην απουσία του Μουσταφά Φαλ αναφέροντας ενδεικτικά πως «χάσαμε την όποια υπεροπλία μπορεί να είχαμε σε αυτή τη θέση».

Ο Κώστας Σλούκας δεν δέχθηκε πως η ομάδα του έχει «αδειάσει» μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αφού, όπως είπε, «είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε δυνατοί».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου χαρακτήρισε σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά και τη σημασία που θα έχει για την ομάδα του η διατήρηση των κεκτημένων.

Για τελικούς που θα προσφέρουν υψηλό θέαμα, συγκινήσεις και θα αποτελέσουν μια αξέχαστη εμπειρία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

• Δημοσιεύματα από το Ισραήλ ανέφεραν πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ μένει ελεύθερος από τη Φενέρ.

Ανέβηκαν οι τόνοι για τη διαιτησία

Η πρώτη «μάχη» ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» δόθηκε λίγη ώρα πριν από την κλήρωση των διαιτητών, καθώς η «πράσινη» ΚΑΕ κατέθεσε στην ΚΕΔ αίτημα εξαίρεσης της Βάσως Τσαρούχα από τα παιχνίδια που θα κρίνουν το πρωτάθλημα. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά παράπονα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος από τις αποφάσεις της συγκεκριμένης διαιτήτριας στους αγώνες του, τις οποίες είχε εκφράσει και δημοσίως.

Η ΚΕΔ δεν έκανε το αίτημα δεκτό αφού όρισε την Τσαρούχα στο Game 2, που θα γίνει την Παρασκευή στο ΣΕΦ μαζί με τους Τσολάκο και Αγραφιώτη. Το αποψινό παιχνίδι θα σφυρίξουν οι Παπαπέτρου, Καρπάνος, Θεονάς, ενώ το Game 3 (ΟΑΚΑ) οι Πουρσανίδης, Πιτσίλκας, Μαγκλογιάννης. Πάντως, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θίχτηκε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη συνέντευξη Τύπου, με τον Παναθηναϊκό να εκδίδει ανακοίνωση εφιστώντας στους οπαδούς του ιδιαίτερη προσοχή και ζητώντας τους να μην απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT