Στίβος: Μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες

Πρόβα τζενεράλε για τον στίβο το Ευρωπαϊκό, που αρχίζει σήμερα στη Ρώμη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Τεντόγλου, την Ντρισμπιώτη και τα άλλα παιδιά αρχίζει σήμερα στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Η «Αιώνια Πόλη» υποδέχεται τους καλύτερους αθλητές του κλασικού αθλητισμού, οι οποίοι θα «χρησιμοποιήσουν» τη διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου σαν μια δυνατή προπόνηση, διότι για τους περισσότερους οι πιο σημαντικοί αγώνες θα είναι σε περίπου ενάμιση μήνα στο Παρίσι. Μέσα από τους αγώνες της Ρώμης κάποιοι αθλητές θα επιδιώξουν να κλείσουν «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στο στάδιο της Ρώμης (11.03). Η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας θα επιδιώξει να πετύχει φετινό ρεκόρ, καθώς το όριο για τον τελικό είναι 18,00 μ. και η Αναστασία αυτή τη χρονιά έχει στείλει τη σφαίρα στα 15,66 μ. Στη σφαιροβολία θα αγωνιστεί και η Μαρία Μαγκούλια (φετινό ρεκόρ 16,63 μ.).

Λίγη ώρα αργότερα προκρίσεις θα διεκδικήσουν η Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ., 11.26), ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ., 11.26), η Οξάνα Κορένεβα (τριπλούν, 12.10), η Μαρία Πούρτσα (τριπλούν, 12.10) και ύστερα θα έρθει η σειρά του Μίλτου Τεντόγλου (13.55).

Ο ολυμπιονίκης μας θα επιδιώξει ένα άλμα λίγο πάνω από τα οκτώ μέτρα προκειμένου να προκριθεί στον τελικό για να διεκδικήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, εάν αυτή η επίδοση έρθει μόνο με ένα άλμα, τότε ο Ολυμπιονίκης μας θα κάνει και… οικονομία δυνάμεων. «Να μπει και να κάνει το άλμα με την πρώτη. Να το τελειώσει εκεί. Ο Μίλτος είναι αποτελεσματικός αθλητής», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Γκεόργκι Πομάσκι, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι «δεν χρειάζονται ούτε υπερβολές ούτε τρέλες στον προκριματικό». Το όριο πρόκρισης είναι στα 8,00 μ., μια επίδοση που θεωρείται εύκολη για τον πρωταθλητή μας.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προκριματικούς και τελικούς. Σε προκριματικούς θα αγωνιστούν οι Τάσος Λατιφλάρι και Οδυσσέας Μουζενίδης (20.55, σφαιροβολία), οι Παναγιώτης Δόσης και Τατιάνα Γκούσιν (21.30, ύψος) και ο Νίκος Νυφαντόπουλος (22.26, 100 μ.).

Στον τελικό των 20 χλμ. βάδην (19.35) θα αγωνιστούν οι Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Τσινοπούλου και Παπαδοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT