ΑΕΚ: Κοντά σε πώληση – ρεκόρ για Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Κοντά σε πώληση – ρεκόρ για Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ, ένα χρόνο μετά την πρόταση των 22 εκατ. της Λανς, είναι έτοιμη να αποδεχτεί μια νέα, αρκετά υψηλότερη, που έχει στα χέρια της για τον 26χρονο φορ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρόνο πριν, η ΑΕΚ γιόρταζε την κατάκτηση του νταμπλ και, σε συνδυασμό με την έξοδό της στο Champions League, έβαζε ως στόχο τη διατήρηση και την εξέλιξη του βασικού κορμού της και κυρίως των ποδοσφαιριστών εκείνων που συνέβαλαν στην επιτυχία.

Ενας εξ αυτών και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μετά την εκπληκτική σεζόν με τα 18 γκολ είχε γίνει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην ευρωπαϊκή μεταγραφική σκηνή. Η Γαλλική Λανς, που είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του Σαμπιονά, ένα βαθμό μόλις πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, είχε καταθέσει πρόταση 22 εκατ. ευρώ για τον άσο της Ενωσης, προσφέροντας στον παίκτη τριετές συμβόλαιο με «καθαρές» ετήσιες αποδοχές που έφταναν τα 1,8 εκατ. ευρώ!

Παρά τη δελεαστική πρόταση, με απόφαση του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο παρέμεινε στην ομάδα και αναπροσάρμοσε το συμβόλαιό του επεκτείνοντάς το μέχρι το 2028.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό το καλοκαίρι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο παίκτης θα πωληθεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ έχει φτάσει επίσημη πρόταση, υψηλότερη της περυσινής, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει αποδεκτή. 

Ο σύλλογος δεν είναι η Λανς, αλλά πρόκειται για ομάδα που διαχρονικά έχει στο στοχαστρό της τον Γκαρσία και παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του.

Η εξαιρετική πρόταση που έχει στα χέρια της η ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τις φετινές χαμηλές «πτήσεις» του παίκτη, τους συχνούς τραυματισμούς του αλλά και την απώλεια του πρωταθλήματος, που ήταν ο βασικό στόχος, οδηγούν αυτή τη φορά την Ενωση στην απόφαση να παραχωρήσει τον Λιβάι Γκαρσία, που αποτελεί και το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο. Αλλωστε, με την περυσινή αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, η ΠΑΕ δεν ήθελε να του κλείσει μελλοντικά τον δρόμο, αλλά να τον ανταμείψει για τη σπουδαία σεζόν που είχε πραγματοποιήσει.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και αφού πρώτα ο παίκτης επιστρέψει από τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο παιχνιδι με αντίπαλο τη Γρανάδα αγωνίστηκε μόλις για ένα ημίχρονο και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στην μέση. 

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε πως έχει υποστεί κάτι σοβαρό, αλλά θα προφυλαχθεί από τον αυριανό αγώνα του Τρινιντάντ και Τομπάγκο με τις Μπαχάμες.

Η περίπτωση του Γκαρσία δείχνει πως στην ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι να προβούν σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ προκειμένου το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα να παρουσιαστεί ανανεωμένο τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Conference League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT